Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Έρχονται νέα μέτρα για την καταπολέμηση του Covid

Κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας του Covid είναι η εβδομάδα που διανύουμε καθώς τα μέλη της κυβέρνησης περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων που είχαν εξαγγείλει, προκειμένου να δουν αν θα παρθούν και νέα, πιο αυστηρά.

Οι επιστήμονες συνιστούν ήδη την καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, μέτρο που αναμένεται να γίνει αναγκαστικό εφόσον τα νούμερα της πανδημίας δεν πέσουν σύντομα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, επεσήμανε πως είναι «δώρον άδωρον» να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όταν δεν εφαρμόζονται αυτά που ισχύουν, ενώ αναφερόμενος στον δείκτη μετάδοσης του κορωνοϊού Rt σημείωσε πως «επιμένει κοντά στο όριο του 1». Αυτό -όπως είπε- «είναι καλό γιατί δεν ξεφεύγει, και κακό γιατί δεν πέφτει εκεί που θέλουμε, δηλαδή στο 0,7-0,8».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στις πλατείες τα βράδια, όταν τα μαγαζιά της εστίασης κλείνουν είναι εστίες υπερμετάδοσης τονίζοντας ότι πολλοί άνθρωποι «είναι ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς μάσκες».

Στο τραπέζι έχουν ήδη τεθεί νέα, αυστηρότερα μέτρα όπως η καθολική χρήση μάσκας και ο περιορισμός της κυκλοφορίας, όπως και το κλείσιμο των επιχειρήσεων της εστίασης στις 22.00 το βράδυ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων