Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Έρευνα: Προτιμούν να ταξιδέψουν από το να βρουν την αληθινή αγάπη

Έρευνα για τις τάσεις που καταγράφονται στον τουρισμό δημοσιοποίησε η Booking.

Συμμετείχαν πάνω από 28.000 ταξιδιώτες από 28 πόλεις και οι απαντήσεις τους αποκαλύπτουν την αισιοδοξία, τις ανησυχίες, αλλά και την προσμονή των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι που έρχεται, αλλά και για το 2021, γενικότερα.

Εντυπωσιακό είναι ότι πάνω από 7 στους 10 συμμετέχοντες δηλώνουν ότι είναι πιο σημαντικό ένα ταξίδι το 2021 από το να βρουν την αληθινή αγάπη.

Σύμφωνα με την έρευνα, δυο στους τρεις ταξιδιώτες (66%) νιώθουν πιο αισιόδοξοι για την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι εντός του 2021,  λόγω των εμβολίων. Ο ίδιος αριθμός (66%) δηλώνει ότι το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν το 2020 εκτόξευσε την όρεξή τους για ταξίδια το 2021.

HTML tutorial

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκδήλωσαν τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια, με το 59% να αναφέρει ότι δεν θα ταξιδέψει αν δεν έχει πρώτα εμβολιαστεί. Το ποσοστό αυτό μάλιστα ανεβαίνει στο 68% για όσους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μόνο σε χώρες όπου «τρέχουν» εμβολιαστικά προγράμματα. Το 41% πάντως παραμένει σκεπτικό για το κατά πόσο οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν στο να γίνουν ασφαλέστερα τα ταξίδια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων