Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Έρχονται στο φως οι δύο ενορχηστρωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Αναφορές από το Βέλγιο κάνουν λόγο για πεποίθηση των αρχών πως έχουν ανακαλύψει τα πρόσωπα των δύο δραστών που δρομολόγησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique, οι ψεύτικες ταυτότητες των δύο καταζητούμενων έχουν επίσης φανερωθεί. Πρόκειται για τους “Samir Bouzid” και “Soufiane Kayal”, αν και τα πραγματικά τους ονόματα, οι εθνικότητες και η παροντική τους θέση δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Κάνοντας αναφορά σε πηγή που εμπλέκεται στις έρευνες της αστυνομίας, η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι δύο άντρες καταζητούνται ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, αν και οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις βελγικές δικαστικές αρχές.

Ωστόσο, η γαλλική εφημερίδα Le Monde έχει γράψει ότι τρεις τρομοκρατικές ομάδες συντονίστηκαν σε πραγματικό χρόνο από τη βελγική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο γαλλικό έντυπο, τουλάχιστον ένας άνδρας ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των αποτρόπαιων γεγονότων, κατά τη διάρκεια των οποίων 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 350 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η La Libre Belgique θεωρεί από την πλευρά της ότι οι ενορχηστρωτές των επιθέσεων ήταν δύο. Εικάζεται ότι οι δύο άντρες ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία από τον υποτιθέμενο ηγέτη Abdelhamid Abaaoud και ότι είχαν συνοδεύσει τον καταζητούμενο δράστη Salah Abdelslam στα Αυστρο-ουγγρικά σύνορα τον Σεπτέμβριο.

Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας καταλήγει λέγοντας ότι οι δύο φερόμενοι ως κύριοι υπεύθυνοι των παρισινών επιθέσεων,πραγματοποίησαν μεταφορά 750 ευρώ στη Hasna Ait Boulahcen, ξαδέλφη του Abaaoud, από ένα υποκατάστημα της Western Union στις Βρυξέλλες στις 17 Νοεμβρίου. Την επόμενη μέρα, αυτή και ο Abaaoud σκοτώθηκαν σε επίθεση της αστυνομίας σε συγκρότημα πολυκατοικιών στο προάστιο St Denis του Παρισιού.

Πηγές
Euronews
La Libre Belgique
Le Monde

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων