Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Εσείς παίξατε τα νούμερα για το Τζόκερ που έδωσε το ΠΑΣΟΚ;

Τη δική του απάντηση στα «τρία νούμερα και ένα τζόκερ» που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού δίνει το ΠΑΣΟΚ. «Προτείνω ένα συνδυασμό εξίσου καλό και σίγουρα πιο πλήρη με 5 αριθμούς (8,4,3,24,15) και αφήνω τον τζόκερ στον υπουργό» λέει χαρακτηριστικά ο γραμματέας του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκολόπουλος και εξηγεί τι σημαίνει ο καθένας από αυτούς τους αριθμούς.

«Το 8 είναι η απόσταση που χωρίζει το +6 με το -2. Πέρυσι όλοι (ΓΛΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, κοκ) «έβλεπαν» ανάπτυξη 6% για τη διετία 2015-2016. Ο προϋπολογισμός φέτος «βλέπει» ύφεση 2%.»

» Το 4 είναι η ανεργία που ‘γεννάει’ η συρρίκνωση του ΑΕΠ. Η σχέση ΑΕΠ/ανεργία είναι 2:1 μεσοσταθμικά και οι απώλειες στο ΑΕΠ της 2ετίας αντιστοιχούν σε 4% μεγαλύτερη ανεργία.»

» Το 3 είναι το πλήγμα στο Ασφαλιστικό στη διετία 2015-2016. Κάθε μονάδα ανεργίας αφαιρεί από τα ταμεία 400 εκατ. €/έτος και στη διετία τα ταμεία χάνουν 3 δισ. και η κυβέρνηση… τη μπάλα.»

HTML tutorial

» Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15. 24 δισ. ευρώ ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και 15% ήταν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας το 2008.

Είναι το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα που παρέδωσε η ΝΔ του κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Αποχωρώντας από την Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο 2015 παρέδωσε πλεόνασμα τόσο δημοσιονομικό όσο και ανταγωνιστικότητας.»

«Κάπως έτσι υπάρχει χώρα και είναι σήμερα υπουργός ο κ. Τσακαλώτος. Το ζεύγος 24-15 κάνει καλό και στην καταπολέμηση της αμνησίας για τη συγκεκριμένη περίοδο από την οποία πάσχει πρόδηλα ο κ. Τσίπρας» προσθέτει ο κ. Κουκουλόπουλος και καταλήγει:

«Το τζόκερ είναι ένας αριθμός από το 15 μέχρι το 24. Οι προβλέψεις για το δημόσιο ταμείο από την πώληση των συμμετοχών του στις 4 συστημικές τράπεζες κυμαίνονταν από 15 (πρόβλεψη ΔΝΤ) μέχρι 24 δισ. (πρόβλεψη κυβέρνησης) πριν αναλάβουν οι ‘αξιοπρεπείς’. Ο Ευκλείδης ξέρει σίγουρα πόσα δισ. ευρώ έχασε το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και νομίζω ότι πρέπει να μας το πει, δεν μπορεί να το κρατάει για τον εαυτό του».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων