Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

ESPN – Lewis Hamilton: Αναμένεται να λάβει το τίτλο του ιππότη

Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 Lewis Hamilton πρόκειται να λάβει τον τίτλο του ιππότη από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του το 2020.

Ο Χάμιλτον, 35 ετών, έχει ανέβει επίπεδο ξεπερνώντας πρόσφατα το ρεκόρ του παγκόσμιου τίτλου του Michael Schumacher – είχε ήδη ξεπεράσει τον Γερμανό οδηγό για τις νίκες όλων των εποχών. Θα προσπαθήσει να κερδίσει ένα όγδοο πρωτάθλημα ρεκόρ το 2021.

Το επίτευγμα ενδέχεται να αναγνωριστεί με την υψηλότερη τιμή του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times, ο Χάμιλτον θα συμπεριληφθεί στη λίστα τιμητικών τίτλων της βασίλισσας, που θα τον κάνει επίσημα γνωστό ως Σερ Λιούις Χάμιλτον.

Ο Χάμιλτον ήταν ήδη στη λίστα μια φορά πριν. Ονομάστηκε «Μέλος του Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (MBE) μετά το πρώτο του πρωτάθλημα το 2008. Οι εκκλήσεις για ιππότη του έχουν ενταθεί μόλις πρόσφατα, με τον Χάμιλτον να διεκδικεί έξι από τα επτά τελευταία πρωταθλήματα.

Το δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προσωπικά συνέστησε τον Χάμιλτον για το έργο του σε καλό δρόμο, έχοντας συχνά μιλήσει κατά του ρατσισμού. Ο Χάμιλτον, ο μόνος Μαύρος οδηγός στην ιστορία της F1, έκανε το γόνατο μπροστά από κάθε αγώνα φέτος, καθώς και φορώντας μπλουζάκια που έλεγαν «Black Lives Matter» και, στο Grand Prix της Τοσκάνης, «Arrest The Cops Who σκότωσε την Breonna Taylor “.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε επίσης την Επιτροπή Χάμιλτον, την οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση των αγώνων.

Η Βρετανία είχε δέκα παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά μόνο ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jackie Stewart έχει αναγνωριστεί με ιππότη. Ο Stirling Moss ήταν επίσης ιππότης για μια αξιοσημείωτη καριέρα αγώνων σε διάφορες κατηγορίες αγώνων, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε ένα πρωτάθλημα F1.

ESPN: Hamilton set for knighthood from Queen Elizabeth II – reports
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων