Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Εταιρία χαρτιού εκτόξευσε τις μετοχές της μόνο με… φήμες για GREXIT!

Η αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε” έφερε στο φως της δημοσιότητας μια τρομερή ιστορία που καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι υπάρχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από την Ελλάδα και ένα πιθανό Grexit.

“Με τη σπέκουλα του Grexit κάποιοι κερδίζουν τεράστια ποσά” αναφέρει το ρεπορτάζ που αποκαλύπτει ότι μια σχετικά μικρή καναδική εταιρεία παραγωγής χαρτιού η “Fortress Paper”, με χαμηλό τζίρο, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, είδε την αξία της μετοχής της να εκτινάσσεται.

Σύμφωνα με τους αναλυτές δεν υπήρξε κάποιος προφανώς λόγος, αλλά η εξήγηση έρχεται παρακάτω…

Οι φήμες τις τελευταίες μέρες έλεγαν ότι η Ελλάδα ετοιμάζει ήδη ενεργά το Grexit και έχει παραγγείλει, στην εταιρεία “Fortress Paper” – η οποία είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που παράγουν χαρτί εκτύπωσης χαρτονομισμάτων – τεράστιες ποσότητες χαρτιού για το αποκαλούμενο “Geuro” (το ελληνικό ευρώ), μια “εμπιστευτική πληροφορία” με τεράστιο κέρδος για τη μετοχή.

Σύμφωνα με την “Ντι Πρέσε”, ήδη το 2011-2012, στην κορύφωση της κρίσης του ευρώ, είχε διαδοθεί ακριβώς η ίδια φήμη για την ίδια εταιρεία χαρτιού και τότε η αξία της μετοχής της είχε εκτιναχθεί στα 62 δολάρια Καναδά, για να πέσει κατόπιν στα δύο δολάρια, και μερικοί, που είχαν αργήσει να αντιδράσουν, να χάσουν σχεδόν όλα τους τα χρήματα, ή άλλοι πάλι, να έχουν κέρδος σε χιλιάδες επί τοις εκατό.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το ίδιο “τρικ” λειτούργησε εκ νέου, μόλις τρία χρόνια αργότερα, έστω και αν όχι στις ίδιες διαστάσεις που είχε την πρώτη φορά, γράφει η εφημερίδα. Μάλιστα τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση Grexit, αφού το… κατάλαβαν και οι ίδιοι οι χρηματιστές και η μετοχή κατρακύλησε στις αρχικές της τιμές την Τρίτη…

Μάλλον το συγκεκριμένο “τρικ” δεν έπιασε όπως την πρώτη φορά, σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά είναι ενδεικτικό του τι παιχνίδια παίζονται τα τελευταία χρόνια σε βάρος της Ελλάδας και στο βωμό του κέρδους…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων