Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Facebook θα ειδοποιεί για τις ψεύτικες ειδήσεις

Μέτα την μεγάλη κατακραυγή έναντι στο Facebook για την πληθώρα από ψεύτικες ειδήσεις που αναμεταδίδει, αποφασίστηκε ότι μάλλον πρέπει να μπει μια τάξη.

Σε συνεργασία με το Poynter International Fact-Checking Network, που έχει ως αντικείμενο την διασταύρωση των ειδήσεων και το κατά πόσο πρόκειται για hoax ή πραγματικότητα, πλέον το Facebook θα αξιολογεί τα άρθρα που δημοσιεύει ο καθένας και μάλιστα θα παραπέμπει στην διάψευση, σε περίπτωση που πρόκειται για ψεύτικη είδηση.

Ο αντιπρόεδρος του Facebook Adam Mosseri δήλωσε μάλιστα στην Washington Post ότι: «Έχουμε ευθύνη να μειώσουμε την διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί ως εξής:

Αν ένα θέμα στο Facebook είναι εξακριβωμένα ψεύτικο, λέγοντας για παράδειγμα πως κάποιος διάσημος πέθανε, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε οι χρήστες θα βλέπουν στην «είδηση» μια ειδοποίηση πως το θέμα έχει «καταρριφθεί».

Όσοι επιχειρούν να αναπαράγουν την είδηση που έχει αυτόν τον χαρακτηρισμό (να κάνουν share δηλαδή) θα βλέπουν επίσης μια ειδοποίηση εν είδη συναγερμού πριν την ανεβάσουν.

Επιπλέον, οι αναρτήσεις με αυτόν τον χαρακτηρισμό θα εμφανίζονται τελευταίες στο timeline.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων