Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Φαούτσι: Επανεκκίνηση της οικονομίας στις ΗΠΑ τον Μάιο υπό προϋποθέσεις

Την επανεκκίνησή της μπορεί να κάνει η οικονομία των ΗΠΑ από τον Μάιο, εκτιμά ο Αντονι Φαούτσι.

Ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, έκανε την εκτίμηση πως η πανδημία του κορωνοϊού πλησιάζει στην κορύφωσή της, αλλά ξεκαθάρισε πως ακόμη και η εκτίμηση ότι τον Μάιο θα έρθουν καλύτερες μέρες για την χώρα, δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο πως θα γίνει. Ο Τραμπ μερικά 24ωρα πριν δήλωνε πως θα ήθελε να υπάρξει άρση των μέτρων τον Μάιο, με τον Φαούτσι να αφήνει ελπίδες πως μπορεί να συμβεί αυτό, αν και ήταν επιφυλακτικός με την πρόβλεψή του.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει και αν τα δεδομένα μας επιτρέπουν να επανεκκινήσουμε προσεκτικά και με ασφάλεια», εξήγησε ο Δρ. Φάουτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα συνεχιστούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο καθηγητής, σε αντίθεση με τα όσα έλεγε προ δύο ημερών.

Ο Φάουτσι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επιδημία θα υποχωρήσει, ιδίως στη Νέα Υόρκη που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 8.500 θανάτους. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, στην εντατική και οι διασωληνώσεις όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν αλλά αρχίζουν να μειώνονται», εξήγησε λέγοντας ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος».

Η απόφαση να επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας σε φυσιολογικούς ρυθμούς «δεν είναι σαν να ξανανάβουμε μια λάμπα», επέμεινε ο Φάουτσι, εξηγώντας ότι θα πρέπει να μελετηθούν διάφορες παράμετροι, ιδίως σε ό,τι αφορά τις διαφορές μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων και της υπαίθρου. Έφερε ως παράδειγμα τη Νέα Υόρκη και το Άρκανσο, μια Πολιτεία όπου δεν έχουν ληφθεί μέτρα καραντίνας ωστόσο οι νεκροί είναι μόνο 27. Τα μέτρα που θα αποφασιστούν επομένως «δεν θα είναι τα ίδια για όλον τον κόσμο», κατέληξε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων