Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ferrari 250 GT: Ένα πραγματικό διαμάντι της κληρονομιάς της Ferrari

Κατασκευάστηκαν και κυκλοφόρησαν μόλις 165 οχήματα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι από μόνο του, αλλά η 250 GT SWB Berlinetta Coupe είναι ένα πραγματικό διαμάντι της κληρονομιάς της Ferrari.

Οι Pininfarina γραμμές και το coachwork του σχεδιαστή Sergio Scaglietti είναι διαχρονικά και κάτι που δεν θα ξαναδούμε ποτέ από την στιγμή που ο σχεδιασμός γίνεται με την βοήθεια του υπολογιστή και στην ανάγκη να υποκύψει ο κόσμος του αυτοκινήτου στην αεροδυναμική.

Ωστόσο πέρα από τον κλασικό σχεδιασμό που γοητεύει ακόμη και σήμερα (και θα ρισκάρουμε να τονίσουμε πως δεν θα σταματήσει να γοητεύει), η συγκεκριμένη Ferrari, η οποία είναι και η 78η που βγήκε από το εργοστάσιο του Maranello έχει πάρει μέρος σε ιστορικές αγώνες ταχύτητας, σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον οίκο Auxietre & Schmidt, βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση, φέροντας ακόμη το κόκκινο χρώμα, το δερμάτινο εσωτερικό και τα καρμπυρατέρ Weber 40-DLC-6 που προορίζονται συνήθως για τα μοντέλα αγώνων με κράμα.

Τα τελευταία 40 χρόνια έχει περάσει στα χέρια των πιο γνωστών συλλεκτών οχημάτων του κόσμου και φέρει την πιστοποίηση της Ferrari Classiche αναφορικά με την αυθεντικότητα του μοντέλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων