Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Γαλλία: Κτηνοτρόφος ανακάλυψε τυχαία ένα νέο τυρί στο lockdown – Πως το ονόμασε (vid)

Ένας Γάλλος παραγωγός τυριού ανακάλυψε τυχαία μέσα στο lockdown έναν νέο τύπο τυριού, το οποίο αναγκάστηκε να δημιουργήσει εξαιτίας της καραντίνας. Μάλιστα το ονόμασε «κονφινέ», από τη γαλλική λέξη «confinement» που σημαίνει καραντίνα.

Ο παραγωγός Λιονέλ Βαξελέρ, από την περιοχή Βοσζ, στην περιφέρεια Γκραντ Εστ, της βορειοανατολικής Γαλλίας είδε τις παραγγελίες του να μειώνονται δραματικά μέσα στην καραντίνα, ως και 80% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Έτσι μεγάλες ποσότητες τυριού που παρέμεναν απούλητα, ωρίμαζαν στις αποθήκες του ξεχασμένα για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. 60 από αυτά τα τυριά που δεν δέχτηκαν ανθρώπινη παρέμβαση για έναν μήνα, ανέπτυξαν σημάδια στο γκριζωπό και πιο σκληρό τους περίβλημα και μια γεύση που βρίσκεται μεταξύ του Μουνστέρ και του κλασικού καμαμπέρ. «Έπειτα από ένα μήνα, δοκιμάσαμε ένα που είχε εντελώς νέα γεύση!» επισήμανε ο παραγωγός στη Le Parisien.

Από την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown, το νέο τυρί της γαλλικής τυροκομείας απέκτησε πολλούς θαυμαστές, που ήθελαν να δοκιμάσουν το νέο προϊόν που δημιούργησε η τύχη, η καραντίνα και οι ξεχωριστές συνθήκες της πανδημίας των τελευταίων μηνών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων