Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Γεωργιάδης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκιμάσει Δρίτσα, πιστεύει τα ίδια με Κουφοντίνα

Σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για τις «σοκαριστικές και ντροπιαστικές για κάθε δημοκράτη» – όπως τις χαρακτήρισε – δηλώσεις του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανένας δεν είχε τρομοκρατηθεί από τη 17Ν», εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Άδωνης Γεωργιάδης,  καλώντας τον κ. Τσίπρα να τις καταδικάσει απερίφραστα, ακόμα και να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική του ομάδα, προκειμένου να μπορεί να «σταθεί ως κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου».

Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει την απεργία πείνας του πολυισοβίτη «γιατί στην πραγματικότητα πιστεύουν τα στελέχη του τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα» και ότι «υιοθετεί επιχειρήματα κατά της δημοκρατίας».

«Η τρομοκρατία διώκεται σε όλο τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο. Στις περισσότερες χώρες διώκεται και ο εκθειασμός. Δεν μπορείς να είσαι μέλος κοινοβουλίου μιας δημοκρατικής χώρας και να επαινείς την τρομοκρατία και την εν ψυχρώ δολοφονία. Είναι αδύνατο να μην τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας. Δυστυχώς έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη δήλωση χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τον κ. Τσίπρα και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει. Γιατί στην πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και αυτό είναι σοκαριστικό. Είναι αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει, εγώ θα έλεγα αν δεν διαγράψει τον κ. Δρίτσα», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Γεωργιάδης τον χαρακτήρισε «κακομαθημένο» και υπεραμυνόμενος της στάσης της κυβέρνησης διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε «καπρίτσια» αλλά θα συνεχίσει να τηρεί απαρέγκλιτα του νόμους για όλους.

«Αυτό που συμβαίνει επιβεβαιώνει την ορθή και ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως στο παρελθόν η κυβέρνηση Τσίπρα στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου όπως ο Κουφοντίνας, που νομίζει ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση από το ελληνικό κράτος. Το 2015 έκανε απεργία πείνας για να μη μεταφερθεί στον Κορυδαλλό

και το 2021 κάνει για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τέτοιο κακομαθημένο μιλάμε. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Προφανώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν τους σεβόταν, αλλιώς

δεν θα σκότωνε εν ψυχρώ ανθρώπους. Κι εξακολουθεί να μην τους σέβεται τους νόμους του ελληνικού κράτους. Το σοκαριστικό είναι πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου να σπεύδουν να υιοθετήσουν τα επιχειρήματα κατά της δημοκρατίας», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατακεραυνώνοντας, δε,  τους συμμετέχοντες στη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα και δη σε όσους κρατούσαν το πανό με το σύνθημα «Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη», τους χαρακτήρισε «παλιόπαιδα» διερωτώμενος αν σκέφτηκαν καθόλου  τους συγγενείς των θυμάτων της 17Ν.

Με τη διευκρινιστική δήλωση του ίδιου του Θοδωρή Δρίτσα – μετά τη θύελλα αντιδράσεων – ως εννοούσε ότι κανείς δεν κατάφερε να τρομοκρατήσει την ελληνική δημοκρατία και τις αξίες του κράτους δικαίου που δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες, απέκρουσε τα πυρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, ως ο μοναδικός εναπομείνας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση  των Επιτροπών για το νομοσχέδιο των δημοσίων συμβάσεων.

Πηγή: skai.gr

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων