Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Γερμανία: H Γκρέτα Τούνμπεργκ στις διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή, δύο μέρες πριν τις εκλογές [vid]

Οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν σε δύο μόνο ημέρες και σήμερα, χιλιάδες ακτιβιστές υπέρ του κλίματος, μαζί με την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Στόχος τους είναι να να ασκήσουν πίεση τους υποψήφιους διαδηλώνοντας σήμερα σε όλη τη χώρα με αίτημα τη λήψη αποφασιστικών μέτρων για την αντιμέτωπη της κλιματικής αλλαγής.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας «τα πολιτικά κόμματα δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το μέγεθος της κλιματικής καταστροφής», κατήγγειλε η Λουίζα Νόιμπάουερ υπεύθυνη στη Γερμανία του κινήματος «Παρασκευές για το Κλίμα», #FridaysForFuture.

«Μια μεγάλη αλλαγή θα μπορέσει να είναι εφικτή μόνο αν ασκήσουμε πίεση στον δρόμο (…), αν αψηφήσουμε τα πολιτικά κόμματα λέγοντας ‘τώρα δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες’», τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εκλογές στη Γερμανία «είναι εξαιρετικά σημαντικές» διότι «θα καθορίσουν το δρόμο που θα πάρουν τα πράγματα» τις επόμενες δεκαετίες.

Το κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον», το οποίο ξεκίνησε το 2018 και έχει πλέον αναχθεί σε βασικό μέσο έκφρασης της «γενιάς του κλίματος», οργανώνει σήμερα την 8η απεργία του σε περισσότερες από 70 χώρες, με 470 κινητοποιήσεις να είναι προγραμματισμένες μόνο στη Γερμανία.

«Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τα πολιτικά κόμματα», σχολίασε πριν το ταξίδι της στο Βερολίνο. «Δεν μπορούμε απλώς να ψηφίζουμε για την αλλαγή, πρέπει επίσης να είμαστε ενεργοί πολίτες στη δημοκρατία και να κατεβαίνουμε στον δρόμο για να ζητάμε να αναληφθεί δράση», τόνισε.

Στο Βερολίνο μίλησε στους διαδηλωτές λέγοντας πως πρέπει να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους και ότι για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή χρειάζονται συστεμικές αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα κάνουμε πίσω. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για αλλαγή. Θέλουμε την αλλαγή. Απαιτούμε την αλλαγή».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων