Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Για αυθαίρετους διορισμούς προϊσταμένων κατηγορούν τη διοίκηση Μπουτάρη εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης

Τον Γιάννη Μπουτάρη καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, αφού σύμφωνα με ανακοίνωσή του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, ο κ. Μπουτάρης προχώρησε σε διορισμό προϊσταμένων σε διάφορα τμήματα του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο της καταγγελίας αναφέρει πως σε όλη τη χρονική περίοδο διοίκησης Μπουτάρη το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει ποτέ με θέμα ορισμό προϊσταμένων, αφού σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, απαγορεύεται να μένουν στην ίδια θέση προϊστάμενοι για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν εγκριθεί από υπηρεσιακό συμβούλιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, όσες φορές ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του επιχείρησαν να εξηγήσουν τους εν λόγω διορισμούς, τα επιχειρήματά τους έπεσαν στο κενό.

Καταλήγοντας, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με έγγραφη καταγγελία στο υπουργείο Εσωρτερικών, ώστε να ακυρωθούν οι αποφάσεις Μπουτάρη, ενώ εξετάζονται με το νομικό σύμβουλο του Συλλόγου και άλλες νομικές ενέργειες που μπορούν να γίνουν.

Τέλος, ζητούν από τους συναδέλφους τους να στηρίξουν τις ενέργειές τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων