Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Για αυτούς τους 5 λόγους αξίζει να ζει κανείς σε μια μικρή πόλη

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να εγκατασταθούν σε μικρές πόλεις της επαρχίας, για μια ζωή πιο ευχάριστη και γεμάτη ευκαιρίες.

Με το διαδίκτυο να έχει μπει απόλυτα στις ζωές μας έχοντας μετατραπεί στο απόλυτο μέσο επικοινωνίας, το οποίο κατά κύριο λόγο χρειάζονται οι επιχειρήσεις, τα πράγματα φαίνονται να έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν, τότε που αν κάποιος είχε μεγαλύτερα όνειρα για τη δουλειά του, έπρεπε απαραίτητα να μεταβεί στην πρωτεύουσα.

Η επιστροφή στις μικρές πόλεις, αλλά και στα χωριά είναι πλέον κανόνας. Υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι για να ζήσετε σε κάποια μικρή πόλη. Αυτοί είναι:

Οι ευγενικές χειρονομίες των γειτόνων

Στην αρχή μπορεί να σου φανεί περίεργο. Ξαφνικά, και από εκεί που δεν σε καλημέριζε ούτε ο τύπος από το διπλανό διαμέρισμα, να σου πιάνουν συζήτηση και να σου κάνουν δώρα. Απλά πράγματα στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα κομμάτι κέικ, μία σπιτική μαρμελάδα, ή μερικές ντομάτες από το μποστάνι. Οι άνθρωποι στην επαρχία είναι πολύ πιο φιλικοί, απλοί και φιλόξενοι.

Ξέρουν από μικροζημιές

Σού χάλασε το καζανάκι και, όπως συνήθιζες και στην πρωτεύουσα, ας πούμε, ψάχνεις στον τηλεφωνικό κατάλογο για υδραυλικό. Δεν είναι ανάγκη ούτε στον κόπο να μπεις ούτε να ξοδέψεις τα χρήματά σου. Ο γείτονάς σου, πιθανότατα και η γειτόνισσα, ξέρουν να επισκευάζουν με επιδεξιότητα τις μικρές ζημιές του σπιτιού.

Μπορείς να πετύχεις και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά

Η επέκταση του διαδικτύου και οι ευκαιρίες που προσφέρει διευκολύνουν τη δουλειά σου και μπορείς να τη μεταφέρεις σε μία μικρή πόλη. Εκεί όμως σε αντίθεση με μία μεγαλύτερη έχεις περισσότερο χρόνο. Οι αποστάσεις είναι μικρότερες, οι άνθρωποι πιο απλοί όπως και οι απαιτήσεις. Πλέον μπορείς να επικεντρωθείς και στα προσωπικά ζητήματα.

Το ένα χέρι νίπτει το άλλο

Στην επαρχία οι επιχειρήσεις στηρίζουν διαρκώς η μία την άλλη. Σε μικρές περιοχές που ο πληθυσμός δεν είναι τεράστιος και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, οι επιλογές που κάνεις έχουν τη σημασία τους. Έτσι πρέπει να περιμένεις για παράδειγμα ότι οι επιχειρήσεις που θα επιλέξεις για τις αγορές και τις υπηρεσίες που χρειάζεσαι, στο μέλλον θα σου το ανταποδώσουν.

Πάντα θα υπάρχει ένας κήπος ή μία βεράντα

Είναι για τις μέρες που θες να μείνεις στο σπίτι σου, αλλά όχι μέσα στους 4 τοίχους. Στις μικρές πόλεις οι κήποι και οι βεράντες είναι κανόνας. Εκεί θα βρίσκεις πάντα τη γαλήνη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων