Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Γιατί η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε lockdown

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ανησύχησε τους λοιμωξιολόγους της χώρας καθώς τον τελευταίο μήνα εμφανίζονται σε κατακόρυφη ανοδική πορεία τόσο τα κρούσματα του covid19, όσο και οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει σήμερα η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι 10.000 νέες διαγνώσεις περιστατικών COVID-19 σε μόλις πέντε ημέρες, που αύξησαν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας κατά 20%, η αύξηση κατά 60% των νοσηλευόμενων ασθενών από τις 27 Οκτωβρίου έως και χθες και ο ραγδαία αυξανόμενος αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, που έφτασαν τους 228, είναι μεταξύ των δεδομένων που «κλείδωσαν» την απόφαση για τα πολύ αυστηρά μέτρα και το εθνικό απαγορευτικό.

Κυβέρνηση και επιστήμονες που έχουν αναλάβει να καθοδηγήσουν την Ελλάδα μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, πήραν άμεσα μέτρα προκειμένου να προλάβουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αυτό να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω.

Το lockodwn κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μην χρειαστεί να δούμε εικόνες Ιταλίας και στη χώρα μας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων