Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Γιατί οι άνδρες δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε με ιατρικές μάσκες;

Η χρήση της ιατρικής μάσκας ως προστατευτικό μέσο έχει φέρει μεγάλα ερωτήματα όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα. Πού, πότε, πώς και γιατί πρέπει να την φοράμε είναι τα ερωτήματα που φέρουν συνέχεια διαφορετικές απαντήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο ΠΟΥ, η χρήση της μάσκας μόνο αρνητικές επιπλοκές δεν θα φέρει.

Βέβαια την συγκεκριμένη άποψη δεν φαίνεται πως τη συμμερίζονται αρκετοί άνδρες σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και το Ινστιτούτο Berkeley της Καλιφόρνια. «Μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι ο COVID-19 δεν θα τους επηρεάσει και αφήνουν τις μάσκες στο σπίτι», αναφέρουν οι ερευνητές Valerio Capraro και Helen Barcelo.

Παρότι σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρουν ότι οι άνδρες νοσούν και πεθαίνουν από κορονοϊό, σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες, η μελέτη απέδειξε ότι το 51% των ανδρών δεν φορούν μάσκες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2459 άτομα, από 25-54 ετών, και ο κυρίαρχος λόγος που οι άνδρες δεν φορούν μάσκες είναι γιατί θεωρούν ότι τους καθιστά αδύναμους στα μάτια των άλλων.

Αυτή η έρευνα έρχεται ως επιβεβαίωση της μελέτης που διοργανώθηκε από το Gallup Institute και αποκάλυπτε πως μόλις το 29% των ανδρών κυκλοφορεί με μάσκα ενώ το ποσοστό των γυναικών ανεβαίνει στο 44%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων