Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Γιατρός καταγγέλει επικίνδυνες μεθόδους τιμωρίας κρατουμένων στο Γκουαντάναμο

Επικίνδυνες μεθόδους για αναγκαστική σίτηση κρατουμένων του Γκουαντάναμο που κάνουν απεργία πείνας καταγγέλλει γιατρός της φυλακής, λέγοντας επίσης σε δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση ότι η μέθοδος έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

Την υπόθεση έχει φέρει στο δικαστήριο σύρος κρατούμενος, ο Αμπού Ουαέλ Ντιάμπ, που έχει εξαναγκαστεί εκατοντάδες φορές σε σίτιση.

Στην κατάθεσή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση, o γιατρός Στίβεν Μάιλς επέκρινε ως επιβλαβή τη μέθοδο με την οποία γίνεται η σίτιση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σωληνάκι εισάγεται με δύο φορές καθημερινά, ενώ λιπαίνεται με ελαιόλαδο (αντί να επιλέγεται υδατοδιαλυτή ουσία).

Ο Μάιλς, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είπε ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να χρειαστεί να καταφύγει σε αλλαγές σωλήνα για σίτιση με τέτοια συχνότητα, λέγοντας πως αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

HTML tutorial

Επέκρινε επίσης ιδιαίτερα τη λίπανση με ελαιόλαδο, λέγοντας πως η σχετική ιατρική έρευνα επιμένει στην ανάγκη επιλογής υδατοδιαλυτής ουσίας και ότι η χρήση ελαιολάδου μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στο αναπνευστικό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων