Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Γιορτινές Μέρες: 4 Συμβουλές για τους γονείς την περίοδο των εορτών!

Γράφει η Βίκυ Παπαϊωάννου*,
*Ψυχολόγος

Οι υπερβολικές απαιτήσεις των ημερών ώστε να ικανοποιήσουμε αρκετά τους ανθρώπους που αγαπάμε, δημιουργούν μια επιπρόσθετη πίεση με αποτέλεσμα η χαρά της προσφοράς να μετατρέπεται σε άγχος και ένταση.

Ειδικότερα οι γονείς, την περίοδο των εορτών βιώνουν συχνά στρες καθώς οι απαιτήσεις των παιδιών και τα έξοδα είναι αυξημένα: οι αγορές των δώρων τους, τα έξοδα για στολισμό και αντικείμενα για το σπίτι, οι κοινές δραστηριότητες εντείνουν το αίσθημα άγχους των γονιών που θέλουν να τα ευχαριστήσουν.

Δυστυχώς όμως, το αυξημένο άγχος των ημερών μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα έλεγχου της συμπεριφοράς, όπως η υπερβολή στις αντιδράσεις μας ή η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Οι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν το άγχος τους με συμπεριφορές που τους είναι οικείες και τους εκτονώνουν την ενταση,παρόλο που μπορεί η ανακούφιση να είναι προσωρινή, να βλαπτουν το ατομο, την υγεια του και τις σχεσεις του με το περιβαλλον του, όπως εδώ τη σχεση γονεα-παιδιου.

Υπάρχουν τρόποι να διαχειριστούμε τις εσωτερικές μας εντάσεις, παρόλο που συχνά δεν ξέρουμε την πηγή που τις προκαλεί. Ωστόσο, είναι ωφέλιμο να μάθουμε να τις εκτονώνουμε και εκφράζουμε με πιο υγιείς τρόπους.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Διαβάστε την συνέχεια στο Post4life.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων