Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Γιώργος Κουμουτσάκος στο RP: Δεν πιστεύω στα “μέτωπα” άρνησης, αλλά στα “μέτωπα” πρότασης

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

Την κατάσταση ασφυξίας που επικρατεί στη χώρα, τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της Περιφέρειας Αττικής αναλύει σε συνέντευξή του στην εκπομπή Blackjack του Rizopoulos Post ο βουλευτής της Β’ Αθηνών της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κύριος Κουμουτσάκος μιλά για την ανάγκη να περάσουμε από τα σενάρια για Grexit και Graccident και την κατάσταση του Gre-intensive care, μια κατάσταση εντατικής δηλαδή, σε μια στρατηγική με αναπτυξιακό πρόσημο δηλαδή. Κάνει λόγο για ανατροπή της κοινής λογικής και καλλιέργεια του εθνολαϊκισμού από το σμίξιμο “μιας ιδεοληπτικής Αριστεράς και μιας ανερμάτιστης υπερδεξιάς”, αναφερόμενος στον κυβερνητικό συνασπισμό κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ο κύριος Κουμουτσάκος υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα μέτωπο υπέρ της ανάπτυξης, αλλά εκφράζει και τον προβληματισμό του για την έλλειψη στρατηγικής που διαπιστώνει από μέρους της κυβέρνησης. “Η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτάθλημα διγλωσσίας και κύπελλο αντιφατικότητας”, σημειώνει με νόημα και προτάσσει την ανάγκη να υπάρξει ένας… υπουργός συντονισμού υπουργών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω, σημειώνει πως “δεν ξέρω αν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, μπορεί όμως να γίνει απαραίτητο”. Όσον αφορά τα της ΝΔ, ο κύριος Κουμουτσάκος υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει εκτίναξη και όχι εκτόνωση, μιλά για επαναβεβαίωση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ, όπως αυτή περιγράφεται στην ιδρυτική της διακήρυξη, ενώ αναφέρει πως για να κάνει ένα κόμμα αμφίπλευρη διεύρυνση, θα πρέπει πρώτα να μην έχει χασει το χώρο του κέντρου.

Τέλος, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής υπογράμμισε πως πρέπει να διατηρηθεί ως έχει ο σκληρός πυρήνας των συμμαχιών της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ώστε να μπορούν να προκύψουν και νέες συμμαχίες, ενώ τέλος για τα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση συνδυαστικά με την κυρία Δούρου να οδηγεί την Περιφέρεια σε οικονομική αφαίμαξη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων