Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Goldman Sachs: πρόβλεψη για τον νικητή του Euro 2020

Ύστερα από αναβολή ενός έτους λόγω της πανδημίας το Euro 2020 ξεκινά με την αναμέτρηση Τουρκίας – Ιταλίας. Ο αγώνας για γίνει την Παρασκευή στις 10 μ.μ. στο Ολίμπικο της Ρώμης, και η Goldman Sachs δίνει τις δικές της προβλέψεις για την Εθνική ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο βάση στατιστικών αναλύσεων!

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs θέτοντας σε εφαρμογή μαθηματικά μοντέλα και αξιοποιώντας στατιστικά στοιχεία, όπως η συνολική δύναμη της ομάδας (που μετράται στην αξιολόγηση ELO), το πλεονέκτημα που μπορεί να έχει στην έδρα της ή ακόμη και την ικανότητά της να διακρίνεται στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, προσομοίωσε όλους τους αγώνες του Euro 2021, μοντελοποιώντας τον αριθμό των γκολ που σκοράρει κάθε ομάδα.

Έτσι, σύμφωνα με την “πρόβλεψη” της Goldman Sachs, στον τελικό της 11ης Ιουλίου θα φτάσουν η Ιταλία και το Βέλγιο και την κούπα θα την σηκώσουν οι “κόκκινοι διάβολοι” για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Όμως η Goldman Sachs δεν προβλέπει μόνο πως το Βέλγιο θα είναι ο μεγάλος νικητής. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα φτάσουν οι Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ το μεγάλο φαβορί για το φετινό Euro, η Γαλλία, θα αποκλειστεί νωρίς.

Η Goldman Sachs βλέπει τους Γάλλους να τερματίζουν πίσω από τη Γερμανία και την Πορτογαλία στον όμιλο και να προκρίνονται στους “16”, ως καλύτεροι τρίτοι, για να βρουν εκεί την Ολλανδία, η οποία και θα τους αποκλείσει.

Οι πιθανότητες του Βελγίου για την κατάκτηση του Euro ανέρχονται στο 17,1%, σύμφωνα με το μοντέλο της Goldman Sachs, τέσσερις μονάδες πάνω από την Ισπανία. Σε αυτή την κατάταξη, η Γαλλία εξακολουθεί να είναι πέμπτη, με 10,2% πιθανότητες να σηκώσει την “κούπα”.

Από  εκεί και πέρα η Δανία φαίνεται να πλασάρεται σε καλή θέση, όχι όμως και να φτάνει κοντά στον τελικό. Στον αντίποδα, Σλοβακία και Σκωτία φαίνεται πως είναι τα μεγάλα αουτσάιντερ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων