Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

H British Airways επιτρέπει στις γυναίκες αεροσυνοδούς να φορούν παντελόνια

Παρά τα όλα όσα έχουν μεσολαβήσει όλες αυτές τις δεκαετίες σχετικά με την χειραφέτηση των γυναικών, η Βritish Airways απαγόρευε την χρήση παντελονιών στης αεροσυνοδούς της.

Αυτό πρόκειται όμως να αλλάξει άμεσα, καθώς μία νέα εγκύκλιος που δόθηκε στα πληρώματα, επιτρέπει πλέον και στις γυναίκες να κυκλοφορούν με στολές που «καλύπτουν τα πόδια τους», με απλά λόγια να φορούν παντελόνια. Εκτός από τις περιπτώσεις που αυτού ίσως δυσχέραινε το έργο τους (σε κάποιους προορισμούς δηλαδή με θρησκευτικούς προορισμούς) οι γυναίκες αεροσυνοδοί της ΒΑ είναι πλέον ελεύθερες να επιλέγουν αν θα φορούν φούστα ή παντελόνι στην υπηρεσία τους.

Η απόφαση έρχεται μετά από μία μάχη που έδωσε το συνδικάτο των ιπτάμενων συνοδών της Βritish Airways. Η εταιρία φαίνεται υποχρεωμένη να το αποδεχθεί, και παρά το ότι δεν αποτελεί μέρος της παράδοσης (και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει παράδοση για τους Βρετανούς), αποδέχεται ότι μπορεί να κάνει μια μικρή αλλαγή στον κανονισμό, και η στολή να εμπλουτιστεί με παντελόνια για τις γυναίκες.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο τους, το Unite, χαιρέτησε την απόφαση της British Airways να μπει στον 21ο αιώνα. Και όσο και αν ακούγεται αστείο ή παράδοξο, αποτελεί μια νίκη για τις γυναίκες. Που όπως φαίνεται ακόμα και στην εποχή της θεωρούμενης πλήρους απελευθέρωσης -πολλώ δε μάλλον σε μία τόσο «προχωρημένη» εξ αντικειμένου εταιρία- υπάρχουν ακόμα αρκετά κάστρα να κατακτήσουν. Έστω και αν πρόκειται για μερικούς πόντους υφάσματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων