Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Η εφιαλτική εκτίμηση ενός Αμερικανικού ινστιτούτο για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης!

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Η επιχείρηση «πάταξης» της λαθρομετανάστευσης και της επανάκτησης δεκάδων ελληνικών περιοχών από ασιατικής καταγωγής λαθρομετανάστες μας έδωσε μια καλή ευκαιρία ώστε να πραγματοποιήσουμε μια εκτενή έρευνα σχετικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Ο γράφων θα τονίσει για μια ακόμα φορά πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα δεν είναι μόνον οικονομικά αλλά πρωτίστως τίθεται ζήτημα επιβίωσης της ελληνικής φυλής. Στο παρακάτω άρθρο αναφερόμαστε σε μια έκθεση ενός αμερικανικού ινστιτούτου η οποία είναι άξια αναφοράς και περιγράφει αναλυτικά τους κινδύνους που προκύπτουν μέσα από την ύπαρξη των εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα βλέπουμε μόνον επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις που αποδίδουν μόνον στους φακούς των τηλεοπτικών καμερών…

Είναι γεγονός όπως προκύπτει από την σκληρή ελληνική πραγματικότητα πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο είτε αυτό λέγεται οικονομικό είτε κοινωνικό είτε κάθε λογής άλλο αντιμετωπίζονται με επιφανειακού χαρακτήρα μέτρα και κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα είτε δεν λύνεται είτε μετατοπίζεται για την επόμενη κυβέρνηση που και αυτή με την σειρά της θα εφαρμόσει την ίδια συνταγή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα για την εθνική οικονομία όταν από το 2007- 2008 ο τότε υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης της ΝΔ είχε αναφερθεί στην ανάγκη για την λήψη μέτρων για την εξυγίανση των οικονομικών. Φυσικά τα μέτρα δεν πάρθηκαν με αποτέλεσμα έναν χρόνο αργότερα να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ. Η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούργιο, έχει ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Είκοσι χρόνια αργότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αδιαφόρησαν και δεν έκαναν ούτε το ελάχιστο για να λυθεί το πρόβλημα. Και με αυτά τα δεδομένα φτάσαμε σήμερα να έχουμε περίπου 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες χωρίς να υπολογίσουμε τους ελληνοποιημένους αλλοδαπούς.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της επιχείρησης έχουν συλληφθεί 5.498 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, καθώς και για άλλες παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει την «επιτυχία» του σχεδίου. Και πάλι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μόνον 5.498 αλλοδαποί είναι παράνομοι στην Ελλάδα; Εν πάσει περίπτωση, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δεκάδες και εν τέλει ο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» κατά την ταπεινή άποψη μας ήταν άλλο ένα επικοινωνιακού τύπου μέτρο ώστε η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα δήθεν έργο προς την ελληνική κοινωνία.
«Θα χυθεί αίμα με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα» – ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ TCS.

Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να επιμένουν ότι υπάρχουν στελέχη της Αλ Κάιντα στις τάξεις των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών – Οι λαθρομετανάστες φέρνουν την Αλ Κάιντα στην Ελλάδα. Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών. Η ίδια έκθεση προειδοποιεί για την υποκίνηση «εξέγερσης» των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος. Αυτό που κάνει την έκθεση ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι έχει διαβαστεί και ληφθεί υπόψη με κάθε σοβαρότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι επειδή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε γνώση της συγκεκριμένης μελέτης πριν ακόμη ολοκληρωθεί, από το 2005, επέστησε ο ίδιος την προσοχή στη Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να διαχειριστεί στη διατήρηση ισορροπιών στον πλανήτη. Η έκθεση δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών. Γράφει ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις και ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πυρήνας από στρατευμένα μέλη της Αλ Κάιντα. Η αμερικανική μελέτη σημειώνει ότι στην Ελλάδα το μεταναστευτικό ρεύμα έχει δημιουργήσει μια διευρυμένη μουσουλμανική κοινότητα. Στην Αθήνα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, ενώ συνολικά στη χώρα είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Το πρόβλημα το εντοπίζει στο γεγονός ότι στην πλειονότητά τους προέρχονται από χώρες όπου τα ακραία ισλαμικά στοιχεία έχουν έντονη δραστηριότητα. Ανάμεσά τους αναφέρει το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ.

Το πιο επικίνδυνο είναι, σύμφωνα με το TCS, ότι υπάρχουν και άλλες μεταναστευτικές ομάδες που είναι ακόμη πιο δεκτικές στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα, κυρίως Άραβες και Πακιστανοί. Σε αυτούς ποντάρουν περισσότερο οι ομοεθνείς τους εξτρεμιστές και αφού περνούν μαζί τα ελληνικά σύνορα, αρχίζουν τον προσηλυτισμό. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Αθήνα που μπορεί να προκαλέσει «εξέγερση».

Ως μεγαλύτερο κίνδυνο θεωρεί την εξάπλωση του Wahhabism και στην Ελλάδα, που χαρακτηρίζει ως βίαια, αποκλειστική και φανατική ισλαμική θρησκεία, που αποτελεί την επίσημη θρησκεία της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύει ότι σπέρνει σε νέους και ηλικιωμένους το μίσος, την περιφρόνηση και δυσπιστία προς τους Εβραίους, τους χριστιανούς και στους μη Wahhabism μουσουλμάνους και ότι στα τζαμιά των Wahhabism μαζεύονται χρήματα για την τζιχάντ. Ήδη το ινστιτούτο έχει επιστήσει την προσοχή του στα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν στην Αθήνα, τα οποία θεωρεί χώρους εκκολαπτόμενων τρομοκρατών. Σημειώνει ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει επίσημος χώρος προσευχής των μουσουλμάνων και αυτοί αναγκάζονται να προσεύχονται σε δωδεκάδες αυτοσχέδια τζαμιά, γκαράζ και ιδιωτικά σπίτια.

Σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο οι μουσουλμάνοι νιώθουν πως βρίσκονται στο περιθώριο και ότι δεν γίνεται σεβαστό το πιο ιερό τους δικαίωμα, της προσευχής. Με αυτό τον τρόπο τα ιδιότυπα τζαμιά τροφοδοτούν τον φανατισμό και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τη διείσδυση στα μέλη της Αλ Κάιντα, που στρατολογεί νέα μέλη. Εκτιμά μάλιστα ότι βαθμιαία θα τεθούν όλα τους υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και εκεί η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική.

Όμως, το TCS δεν θεωρεί λύση ούτε τη δημιουργία ενός μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα. Αν και καταγράφει ότι οι Έλληνες αναλυτές εκτιμούν πως θα μείωνε τη διεισδυτικότητα της Αλ Κάιντα, υπενθυμίζει ότι οι τρομοκράτες που χτύπησαν στη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ισπανία προσεύχονταν στα επίσημα τεμένη και ότι η στρατολόγηση εκεί συνεχίζεται. Γνώση της έκθεσης του αμερικανικού ινστιτούτου TCS έχει και το Βερολίνο, το οποίο την επεκτείνει με νέα μελέτη επί του θέματος. Την τελευταία έκανε η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος, η οποία διαπιστώνει έντονη δραστηριοποίηση ισλαμικών οργανώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας: το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, την Κολονία, το Ντούισμπουργκ και το Μανχάιμ.

Κατέγραψε επίσης ότι στα 10 από τα 100 τζαμιά που λειτουργούν στο Βερολίνο γίνεται κήρυγμα υπέρ της βίας. Η έρευνα περιλαμβάνει και αριθμούς που ανησύχησαν τις γερμανικές αρχές. Μόνο στο Βερολίνο, 2.000 Τούρκοι και 550 Άραβες έχουν ασπαστεί ακραίες ισλαμικές πεποιθήσεις.

Αμερικανοί και Γερμανοί βλέπουν ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να στήσει έναν πυρήνα στην Ελλάδα, για να τον χρησιμοποιήσει ως βάση και να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύεται από τις συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Αθήνα που αποδείχτηκε ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, όπως ένας Σύρος παλαιστινιακής καταγωγής, που μπήκε παράνομα από τα σύνορα με την Τουρκία ακολουθώντας τη ροή των λαθρομεταναστών και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της διασταύρωσης στοιχείων προέκυψε ότι συνδεόταν με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την έκθεση του TCS έχουν θορυβήσει τη ΕΥΠ. Θεωρεί ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και έχει σημάνει γενικός συναγερμός. Η ΕΥΠ πιστεύει ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ στρατολογεί λαθρομετανάστες για κατασκοπεία στα ελληνικά νησιά και στις περιοχές του τελικού τους προορισμού. Επίσης, πράκτορες της δρουν στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως προστάτιδα τους.

Οι ελληνικές αρχές έχουν μπει σε κατάσταση συναγερμού και για τον ρόλο της Τουρκίας. Πιστεύουν ότι υποδαυλίζει το μεταναστευτικό ρεύμα των μουσουλμάνων προς την Ελλάδα, ενώ και οι μυστικές της υπηρεσίες έχουν αναλάβει δράση εντός και εκτός της χώρας. Σκοπός της γείτονος είναι να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια διευρυμένη μουσουλμανική μειονότητα η οποία θα είναι υπό τον έλεγχό της.

Αυτό που η Ελλάδα έχει ανάγκη είναι όχι νέες ειδικές μονάδες και περισσότερους αστυνομικούς, αλλά εφαρμογή των νόμων και την λήψη μέτρων που δεν θα περιορίσουν απλώς τα προβλήματα αλλά θα τα θεραπεύσουν στην ρίζα τους. Το να μαζεύεις τα νερά από μια βρύση που τρέχει δεν σταματάει την διαρροή. Η διαρροή σταματά όταν κλείσεις την βρύση. Πρέπει επομένως να μην αντιδρούμε απλώς αλλά να δρούμε και μάλιστα άμεσα, καίρια και προληπτικά, και να πολεμήσουμε την ρίζα των προβλημάτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων