Απογοήτευση για εκατομμύρια λάτρεις της σοκολατένιας Nutella, αφού η εταιρεία παραγωγής της αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως άλλαξε κρυφά την φόρμουλα που χρησιμοποιούσε.
Η αποκάλυψη έγινε από το κέντρο προστασίας καταναλωτών Αμβρούργου, στο Facebook. Με τη νέα συνταγή η Nutella αύξησε το ποσοστό της ζάχαρης από το 55,9% στο 56,3%, καθώς και το ποσοστό σκόνη γάλακτος που πήγε από το 7,5% στο 8,7%.
Με την αλλαγή αυτή πιστεύεται πως η Nutella θα έχει πιο ελαφριά γεύση, αλλά και πιο γλυκιά.
Η Ferrero Rocher, η ιταλική εταιρεία γίγαντας που παράγει το προϊόν ανακοίνωσε πως οι αλλαγές όντως έγιναν, αλλά πως θα είναι τελικά ανεπαίσθητες για τον καταναλωτή. «Η ποιότητα παραμένει η ίδια» είπε η εταιρεία.
Αρκετοί λάτρεις της Nutella πάντως φάνηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι στα social media, παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας πως δεν θα υπάρχει διαφορά στην γεύση. «Πως μπορέσατε να μας το κάνετε αυτό;» αναρωτήθηκαν πολλοί απογοητευμένοι «εραστές» της σοκολάτας.
Πηγή: Mirror.co.uk