Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Ρωσία επιδιώκει την αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ρωσία προσπαθεί να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου χθες.

«Οι ηγέτες υπογράμμισαν κάθε είδους ρωσικών εχθροπραξιών, από παραβίαση εναέριου χώρου μέχρι καμπάνιες (παρα)πληροφόρησης, κυβερνοεπιθέσεις, ανάμειξη στις πολιτικές διαδικασίες της ΕΕ και πέρα από αυτήν», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ. «Δεδομένων των παραδειγμάτων αυτών, είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική της Ρωσίας είναι να εξασθενίσει την ΕΕ», πρόσθεσε.

«Η δημιουργία έντασης με τη Ρωσία δεν αποτελεί σκοπό μας. Αντιδρούμε απλώς στα βήματα που έχει λάβει η Ρωσία. Ασφαλώς και είναι πάντα έτοιμη η ΕΕ να συμμετέχει σε διάλογο, αλλά δεν θα διακινδυνεύσουμε τις αξίες ή τις αρχές μας», τόνισε. «Γι’ αυτό έχουμε συμφωνήσει να κρατήσουμε τη γραμμή πλεύσης μας και, προπαντός, να κρατήσουμε την ενότητα της ΕΕ», τόνισε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να εξετάσουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές τους εάν ο ρωσικός στρατός συνεχίσει τις θηριωδίες στη Συρία δίπλα στον συριακό στρατό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων