Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Η “τρέλα” των πιλότων με τις selfies – Παραβιάζουν συνεχώς κανόνες ασφαλείας

Διαστάσεις φαινομένου παίρνουν πλέον οι φωτογραφίσεις μέσα από το πιλοτήριο με δεκάδες κυβερνήτες να αψηφούν τους κινδύνους και αντί να εστιάζουν στην ομαλή πλοήγηση του αεροσκάφους και την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών τους, φροντίζουν να απαθανατίσουν στιγμές στους αιθέρες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Qz.com, σύμφωνα με το οποίο δεκάδες είναι οι λήψεις που αναρτούν σχεδόν καθημερινά στο Instagram οι πιλότοι επιβατικών αεροσκαφών.

Μαγευτικές εικόνες ανάμεσα στα σύννεφα, του ήλιου που δύει, χιονισμένων κορυφών και διαδρόμων προσγείωσης φιγουράρουν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, παραβιάζοντας ωστόσο τους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς κανονισμούς ασφαλείας.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι κυβερνήτες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και αν βρίσκεται σε λειτουργία ο αυτόματος πιλότος, καθώς πρέπει να εστιάζουν στις υποχρεώσεις τους.

«Στις εμπορικές πτήσεις η πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και αυτό δεν χωράει διαπραγμάτευση», τονίζει ο Τσαρλς Μπέρνατ, συνταξιούχος πιλότος των αμερικανικών αερογραμμών. «Απαγορεύεται κάποιος να κρατάει μία φωτογραφική μηχανή ή άλλη συσκευή», επισημαίνει, την ώρα που οι λήψεις αποκαλύπτουν ότι κάποιοι κυβερνήτες χρησιμοποιούν ακόμα και κάμερες GoPro για τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους.

«Είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αλλά τα πρώτα 30 λεπτά μίας πτήσης ο πιλότος είναι πολύ απασχολημένος», δηλώνει ο βετεράνος πιλότος Τομ Χόμπαν και εκπρόσωπος της ένωσης κυβερνητών των αμερικανικών αερογραμμών. Η λήψη φωτογραφιών «παραβιάζει τους κανονισμούς της American Airlines», επισημαίνει ο Χόμπαν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, υπάρχουν εκατοντάδες προφίλ κυβερνητών με φωτογραφίες από αέρος στο Instagram με εικόνες που έχουν απαθανατιστεί κατά τη διάρκεια της πιο κρίσιμης φάσης μίας πτήσης: της προσγείωσης και της απογείωσης.

Όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με τους κανονισμούς οι κυβερνήτες πρέπει να εστιάζουν «αποκλειστικά στις απαραίτητες δραστηριότητες», ενώ δεν επιτρέπεται να διαβάζουν, να καταναλώνουν φαγητό, να πίνουν ή να συζητούν μεταξύ τους για θέματα που δεν σχετίζονται με την πτήση και φυσικά δε μπορούν να τραβούν φωτογραφίες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων