Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Η ωμή απειλή κατά της Ελλάδας που απέφυγε διπλωματικά η κυβέρνηση

«Υπογράψτε τώρα συνέχιση του μνημονίου αλλιώς τέλος με τις διαβουλεύσεις»!

Ένα απίστευτο παρασκήνιο αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές για τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Υπήρξε ωμή απειλή κατά της κυβέρνησης ότι αν δεν υπογράψει την παράταση του μνημονίου θα πρέπει να ξεχάσει την συνέχιση των διαβουλεύσεων! Αν θυμηθούμε μάλιστα τη δήλωση Σόιμπλε ότι αν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει σε παράταση τότε «τέλος», μπορούμε να φανταστούμε ποιος ήταν ο πρωτεργάτης αυτής της απειλής.

Ίσως να είχε συνηθίσει τα «yes men» από τους προκατόχους του Τσίπρα και του Βαρουφάκη και πίστεψε ότι με τις απειλές θα περάσει το δικό του.

Γιατί η κυβέρνηση πιστεύει ότι ήταν σωστή η απόφασή της να μην υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν; Διότι πολύ απλά την επόμενη κιόλας μέρα έσπευσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Eurogroup να ζητήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για να συμφωνήσουν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Και επειδή σε μια διαπραγμάτευση ποτέ δεν παίρνει κανείς από την αρχή αυτό που θέλει, η υπόθεση αναμένεται να έχει πολύ… ψωμί!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων