Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Hopium Machina: Βγάζει υδρογονοκίνητο μοντέλο και προκαλεί ανοιχτά την Tesla

Με την τάση της αγοράς να κινείται σε εναλλακτικές πηγές καυσίμου, εμφανίζονται στην αγορά καινούργιοι κατασκευαστές μοντέλων με οικολογικό αποτύπωμα, με πιο πρόσφατη αυτή του Māchina, της γαλλικής start-up εταιρείας Hopium. Κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του εν λόγω μοντέλου, ο ιδρυτής της εταιρείας και οδηγός αγώνων αντοχής Olivier Lombard το χαρακτήρισε ως μία «πραγματική τεχνολογική ανακάλυψη».

Να αναφέρουμε ότι το Māchina διαθέτει ένα κομψό στυλ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως τις αναδυόμενες χειρολαβές, τις αεροδυναμικά σχεδιασμένες ζάντες, τις μικροκάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεπτών και την πανοραμική οροφή.

Ο Lombard, ο οποίος συμμετείχε στην ανάπτυξη του πρωτοτύπου LMPH2G που συμμετείχε στον φετινό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, είπε ότι οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη βελτιστοποίηση της διείσδυσης του αέρα και, συνεπώς, την όσο το δυνατόν περισσότερο μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Māchina διαθέτει κυψέλες καυσίμου με βάση το υδρογόνο, με την απόδοσή του να φτάνει τους 500 ίππους, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει αισίως τα 1.000 χλμ. Επίσης, ο ανεφοδιασμός διαρκεί μόλις 3 λεπτά, ενώ μηδενικές θα είναι και οι εκπομπές ρύπων. Η επίσημη παραγωγή του Hopium Māchina θα ξεκινήσει το 2026 και θα λανσαριστεί τόσο στην Ευρώπη και ΗΠΑ, όσο και στις αγορές της Κίνας, Ιαπωνίας και Ν. Κορέας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων