Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Η αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Ερντογάν με την Μέρκελ

Συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ έχει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η επίσκεψη της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας στην Τουρκία έχει χαρακτηριστεί ως αποχαιρετιστήρια και η κα. Μέρκελ με τον Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις «ενώ θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα», σύμφωνα με όσα ανέφερε προς το Γερμανικό Πρακτορείο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ερντογάν εξέφρασε την προσδοκία «το επιτυχημένο έργο που επιτελέσαμε με την κ. Μέρκελ να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και με τη νέα κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σημερινή συνάντηση οι δύο ηγέτες συζήτησαν λεπτομερώς τα θέματα της κοινής ατζέντας, ειδικά τις διμερείς σχέσεις. «Η τουρκική κοινωνία στη Γερμανία αποτελεί την πιο σημαντική κοινωνική πτυχή των σχέσεών μας, αποτελεί τον κοινό μας πλούτο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό μάλιστα, χαρακτήρισε τον ρατσισμό, το Ισλάμ, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις ως τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινωνία στην Ευρώπη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η κ. Μέρκελ θα συμβάλει σημαντικά στην τουρκογερμανική φιλία στο μέλλον» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις γερμανικές κυβερνήσεις, λέγοντας:

«Αν δεν υπήρχαν κυβερνήσεις συνασπισμού, οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε καλύτερο σημείο. Οι κυβερνήσεις συνασπισμού δυσκολεύουν πάντα τη δουλειά».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων