Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες των κρατών -μελών της ΕΕ. Οι “28” εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων καθώς και την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία.

“Τρομοκρατικές ενέργειες, από όποιον και όπου λαμβάνουν χώρα, είναι πάντα απαράδεκτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θα εντείνουν όλες τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, σε συνεργασία με τους εταίρους”, αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή του οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Ερντογάν: Η ευθύνη για την επίθεση ανήκει στο PYD

Τα στοιχεία που έχει η Τουρκία δείχνουν ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) και το PKK βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Αγκυρας, επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεπικουρώντας τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και απορρίπτοντας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, αλλά και του PKK. “Ακόμη και αν οι ηγεσίες του PYD και του PKK ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με αυτό, βάσει των πληροφοριών που έχουμε από τον υπουργό μας των Εσωτερικών και τις υπηρεσίες Πληροφοριών μας, έχει στοιχειοθετηθεί ότι έγινε από αυτούς”, είπε.

Η Αγκυρα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την επιχείρηση του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία , που πλήττει καθημερινά και συστηματικά θέσεις των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της στρατιωτικής πτέρυγας του PYD.

Ο Ερντογάν είναι εξοργισμένος με την αμερικανική ανεκτική στάση απέναντι στην προέλαση των κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και εγκαλεί την Ουάσινγκτον για την άρνησή της να χαρακτηρίσει το PYD και τις YPG “τρομοκρατικές οργανώσεις”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων