Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση προϊόντων περιόδου στα σχολεία

Η Νέα Ζηλανδία θα διανείμει δωρεάν προϊόντα υγιεινής για την περίοδο στα σχολεία προκειμένου να καταπολεμήσει τη «φτώχεια της περιόδου», όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν. Σύμφωνα με την ίδια, μελέτη έδειξε ότι σχεδόν μία στις 12 εφήβους δεν πηγαίνει σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου της, καθώς δεν έχει πρόσβαση σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και προστασίας.

«Οι νέες κοπέλες δεν πρέπει να χάνουν την εκπαίδευση λόγω ενός πράγματος που είναι φυσιολογικό για το ήμισυ του πληθυσμού», δήλωσε η πρωθυπουργός.

«Η προσφορά δωρεάν προϊόντων προστασίας στο σχολείο είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσει η κυβέρνηση άμεσα τη φτώχεια, να βοηθήσει να αυξηθεί το ποσοστό σχολικής παρακολούθησης και να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των παιδιών».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα κοστίσει περίπου 25 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (15 εκατ. ευρώ) για τρία χρόνια.

HTML tutorial

Η Άρντερν εξήγησε ότι το πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια ενός πιλοτικού σχεδίου, την περασμένη χρονιά, που επέτρεψε σε περισσότερους μαθητές να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και να πετύχουν καλύτερους βαθμούς και ακαδημαϊκά αποτελέσματα.

Η «φτώχεια της περιόδου» επηρεάζει γυναίκες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να αγοράσουν σερβιέτες, ταμπόν ακόμα και παυσίπονα.

Τον περασμένο χρόνο, η Σκωτία προχώρησε στη δωρεάν διάθεση προϊόντων προσωπικής υγιεινής για γυναίκες σε δημόσιους χώρους –στην πρώτη τέτοια απόφαση παγκοσμίως
Το κοινοβούλιο του Εδιμβούργου υιοθέτησε το νομοσχέδιο του οποίου εισηγητής ήταν η βουλευτής Μόνικα Λένον γαι την αντιμετώπιση της “φτώχειας της περιόδου” .

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων