Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση κλείνει τα σύνορα και για τους αθλητές που έχουν ειδική άδεια

Με τα κρούσματα στο Τόκιο να έχουν αυξηθεί, οι Ιάπωνες επανέφεραν το κλείσιμο των συνόρων για να περιορίσουν και πάλι τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Από το μέτρο αυτό δε θα εξαιρεθούν οι αθλητές και οι ομάδες τους για τους οποίους η ιαπωνική κυβέρνηση είχε μεριμνήσει να υπάρχει ειδική άδεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βλέποντας όμως πως μεγάλος αριθμός αθλητικών αποστολών έρχεται από τις ΗΠΑ (κυρίως) αλλά και τη βόρεια Ευρώπη όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί, οι Ιάπωνες «πάγωσαν» τις ειδικές άδειες.

Μάλιστα υπήρξε και ενημέρωσης της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων αλλά και της Ολυμπιακής επιτροπής της Ιαπωνίας, προκειμένου να ενημερώσουν τα 265 αθλητικά κέντρα σε όλη τη χώρα για να μη δέχονται μέχρι νεοτέρας ξένες αποστολές.

Όσον αφορά τους Ιάπωνες αθλητές που θέλουν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων και γενικότερα όλους τους Ιάπωνες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, όσοι έρχονται από Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Νότια Αφρική υποχρεωτικά μένουν σε κατ’οίκον περιορισμό 14 ημερών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων