Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Independent: Ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος που έλαβε 80 εκατομμύρια ψήφους

Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε περισσότερες από 80 εκατομμύρια ψήφους στις προεδρικές εκλογές του 2020, και έγινε ο πρώτος υποψήφιος που έχει εκλεγεί με τόσο μεγάλο αριθμό ψήφων, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη διοίκησή του τις εβδομάδες που προηγούνται των εγκαινίων του στις 20 Ιανουαρίου.

Η καταμέτρηση των ψήφων από την Πολιτική Έκθεση Cook ανέφερε ότι ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος έχει μέχρι στιγμής λάβει περίπου το 51 τοις εκατό της εθνικής λαϊκής ψήφου έναντι 47,1 τοις εκατό του Ντόναλντ Τραμπ ή περισσότερες από 73,8 εκατομμύρια ψήφους.

Πάνω από 156 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν στις εκλογές του 2020, ποσοστό συμμετοχής άνω του 66 τοις εκατό, καταστρέφοντας ένα ρεκόρ αιώνων για το ποσοστό των επιλέξιμων ψηφοφόρων που ψηφίζουν.

Τα τελευταία σύνολα ψηφοφορίας που έφτασαν από την κομητεία Erie της Νέας Υόρκης ώθησαν τον κ. Μπάιντεν πάνω από 80 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Dave Wasserman.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα μέλη της επόμενης ομάδας εθνικής ασφάλειας την Τρίτη, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ομοσπονδιακού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τη μετάβασή του στον Λευκό Οίκο.

Σε μια επιστολή προς τον κ. Biden, η Emily Murphy της Γενικής Υπηρεσίας Υπηρεσιών είπε: «Δεν έχω πιεστεί ποτέ άμεσα ή έμμεσα από κανένα ανώτερο υπάλληλο του εκτελεστικού τμήματος – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στον Λευκό Οίκο ή στη GSA – σχετικά με την ουσία ή το χρονοδιάγραμμα της απόφασής μου.”

Αργότερα, ο κ. Τραμπ είπε ότι «προς το συμφέρον» των ΗΠΑ, συνέστησε στην κα Murphy «και την ομάδα της να κάνουν ό, τι πρέπει να γίνει σε σχέση με τα αρχικά πρωτόκολλα και έχουν πει στην ομάδα μου να κάνει το ίδιο».

Η νομική ομάδα του προέδρου Τραμπ έχει ασκήσει πολλές αγωγές για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών σε πολλές πολιτείες, αν και οι περισσότερες έχουν απορριφθεί, καθώς οι δικηγόροι του δημοσιοποιούν κατηγορίες για απάτη ψηφοφόρων και άλλες συνωμοσίες χωρίς να παρέχουν ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία στα δικαστήρια.

Σε δήλωση το βράδυ της Δευτέρας, ο διευθυντής μετάβασης του κ. Μπάιντεν Γιοχάνες Αβραάμ δήλωσε ότι η κίνηση της GSA «είναι ένα απαραίτητο βήμα για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος μας, συμπεριλαμβανομένης της υπό έλεγχο της πανδημίας και της οικονομίας μας».

Independent: Biden becomes first-ever presidential candidate to receive 80 million votes
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων