Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Το Ινστιτούτο Καραμανλής “ανοίγει” στους πολίτες με επιμορφωτικές εκδηλώσεις

«Διάλογοι πολιτών» είναι το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.

Έναν νέο κύκλο επιμορφωτικών εκδηλώσεων με τίτλο «Διάλογοι Πολιτών» εγκαινιάζει την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 12.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σκοπός των επιμορφωτικών αυτών εκδηλώσεων είναι να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ιδιότητα του πολίτη στη σύγχρονη εποχή και να αναδειχθούν τόσο η σημασία των δικαιωμάτων του όσο και των υποχρεώσεων του απέναντι στο σύνολο.

Η ιδιότητα του πολίτη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς ο καθένας από εμάς κρίνεται ατομικά για τις πράξεις και την στάση του απέναντι στο σύνολο σε μια εποχή όπου ο λαϊκισμός στην δημόσια σφαίρα γιγαντώνεται και η ανάγκη για υπευθυνότητα του κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι το πρώτιστο ζητούμενο.

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ανοίγεται στους πολίτες με την πρώτη εκδήλωση επιμορφωτικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στο κέντρο της Αθήνας. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Γνωρίζοντας την Οικονομία- Διαλύοντας τους Μύθους».

Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί η σημασία επαρκούς γνώσης των πολιτών για βασικές οικονομικές έννοιες και η ανάγκη η χρηματοοικονομική παιδεία να ενταχθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Παράλληλα, θα εξεταστεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός και ο λαϊκισμός που ενυπάρχει στον δημόσιο διάλογο γύρω από οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς όρους και θεωρίες που κατακλύζουν την καθημερινότητα μας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Ρόδη Κράτσα και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Αριστείδης Χατζής, Αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης.
«Οικονομικός Αναλφαβητισμός, Πολιτική Άγνοια και Εθνολαϊκισμός.»
Νικόλαος Φίλιππας, καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ιδρυτής Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού «Αναγκαιότητα της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης των Πολιτών, Παγκόσμια Πρόκληση, Μέθοδοι αντιμετώπισης»
Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University,
«Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επενδυτικές αποφάσεις: H σημασία του Εξωτερικού Περιβάλλοντος»
• Συντονιστής: Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημοσιογράφος.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ανοίξει ο διάλογος με τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 28 Μαρτίου στέλνοντας e-mail στο info@idkaramanlis.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων