Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

ΗΠΑ: Διαβαθμισμένα έγγραφα και στην κατοχή του Μάικ Πενς – Βρέθηκαν στο σπίτι του

Διαβαθμισμένα έγγραφα εντοπίστηκαν στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην Ιντιάνα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από εκπροσώπους του Πενς, έχουν ήδη παραδοθεί στο FBI. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι αφορούν ή το επίπεδο της διαβάθμισης.

Οι εκπρόσωποι του Πενς έστειλαν επιστολή στα Εθνικά Αρχεία ενημερώνοντάς τα για τα έγγραφα και σε ξεχωριστή επιστολή πρόσθεσαν ότι το FBI πήγε στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου για να συλλέξει τα έγγραφα.

Απόρρητα έγγραφα έχουν επίσης εντοπιστεί στο θέρετρο του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και σε γραφεία του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν. Στην περίπτωση του δεύτερου, τα έγγραφα ήταν από τη θητεία του στην αντιπροεδρία.

Ειδικοί σύμβουλοι έχουν διοριστεί για να ερευνήσουν τον Μπάιντεν και τον Τραμπ σχετικά με τη διατήρηση τέτοιων αρχείων.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι ως πρόεδρος θα μπορούσε να αποχαρακτηρίσει οποιοδήποτε έγγραφο επέλεγε, ωστόσο όσον αφορά στον Μπάιντεν κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς ο αντιπρόεδρος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Το CNN, που μετέδωσε την είδηση, σημείωσε ότι ο Πενς είχε «επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είχε στην κατοχή του κανένα διαβαθμισμένο έγγραφο».

Πηγή: Guardian/ΑΠΕ

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner