Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

ΗΠΑ: Η απαγόρευση του WeChat απομονώνει τους Κινέζους από τις οικογένειές τους

Η απαγόρευση της λειτουργίας στις ΗΠΑ της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εντός 45 ημερών (το ίδιο ισχύει και για το TikTok), θα αποκόψει τους δεσμούς με οικογένειες και φίλους στην Κίνα σε εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, οι οποίοι κινδυνεύουν να εξελιχθούν στα τελευταία θύματα στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών του κόσμου.

Το WeChat, που ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Tencent είναι δημοφιλές στους Κινέζους φοιτητές, τους ομογενείς στις ΗΠΑ και σε ορισμένους Αμερικανούς που έχουν προσωπικές ή επιχειρηματικές σχέσεις στην Κίνα. Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στις ΗΠΑ, όπως το Facebook Messenger, Whatsapp και Telegram είναι αποκλεισμένες στην Κίνα.

Η απαγόρευση θα αποκόψει πολύ περισσότερα από τους σχεδόν 6 εκατομμύρια Κινέζους που ζουν στις ΗΠΑ. Τους τελευταίους τρεις μήνες, το WeChat έχει κατά μέσο όρο 19 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά στη χώρα, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Apptopia.

Οι απόδημοι στις ΗΠΑ, που είναι έμπειροι στην υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας για να αποφύφουν τα τείχη προστασίας στην Κίνα, ετοιμάζουν εφεδρικά σχέδια . Ορισμένοι χρήστες του WeChat έχουν αρχίσει να μοιράζονται τις επαφές τους σε ένα περιορισμένο αριθμό εφαρμογών που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Skype και LinkedIn της Microsoft.

HTML tutorial

Άλλοι σκοπεύουν να κάνουν ότι κάνουν στην Κίνα για να προσπελάσουν το «Μεγάλο Τείχος Προστασίας», όπως είναι γνωστός ο αποκλεισμός ξένων εφαρμογών στην Κίνα , χρησιμοποιώντας εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) που αποκρύπτουν την ταυτότητα ενός χρήστη σε ένα δημόσιο δίκτυο.

Ορισμένοι Κινέζοι απόδημοι στην Αμερική ανησυχούν ότι αυτό είναι μόνο το τελευταίο από μία σειρά επεισόδια που θα ακολουθήσουν στην διαρκώς επιδεινούμενη σχέση ΗΠΑ-Κίνας. «Οι γονείς μου ανησυχούν περισσότερο απόεμένα όταν έμαθαν τα νέα», δήλωσε ο Γιουν Λι, προγραμματιστής στη Βοστώνη. «Μου ζήτησαν επίσης να σκεφτώ σοβαρά να επιστρέψω στην Κίνα, δεδομένου του τρέχοντος πολιτικού περιβάλλοντος», πρόσθεσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων