Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

ΗΠΑ: Πάνω από 40 πολιτείες ετοιμάζουν αγωγή κατά της Facebook

Αγωγή κατά της Facebook σχεδιάζουν να καταθέσουν πάνω από 40 πολιτείες των ΗΠΑ, με πρώτη την Νέα Υόρκη, καθώς επιθυμούν να γίνει έρευνα για πιθανές παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το Reuters και τις τέσσερις πηγές που επικαλείται, δεν είναι ακόμη γνωστό τι θα συμπεριλάβουν στην καταγγελία τους, ωστόσο ένας ισχυρισμός που συχνά υπάρχει εναντίον της Facebook είναι ότι έχει προσπαθήσει στρατηγικά να αγοράσει μικρούς πιθανούς αντιπάλους. Η ίδια η Facebook, πάντως, μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχει σχολιάσει την πρόθεση των πολιτειών.

Η καταγγελία αυτή αναμένεται να είναι η δεύτερη μεγάλη αγωγή που κατατίθεται εναντίον μιας εταιρείας τέτοιου βεληνεκούς στον τομέα της τεχνολογίας. Τον Οκτώβριο το Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε την Google της Alphabet Inc.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η FTC το 2019 ξεκίνησαν έρευνες σχετικά με τις συνθήκες του αντιμονοπωλιακού καθεστώτος για τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης την Amazon.com Inc και την Apple Inc.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων