Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ηράκλειο Κρήτης: Δύο γιατροί τέθηκαν σε αργία για εικονικό εμβολιασμό

Εικονικά φέρονται να εμβολιάστηκαν δύο γιατροί, μία εκ των οποίων υπεύθυνη εμβολιαστικού κέντρου στο Ηράκλειο Κρήτης και τέθηκαν σε αργία.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Creta πως έπειτα από καταγγελία, εντοπίστηκαν δύο ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί στην πραγματικότητα.

Ο ίδιος τόνισε πως, έπειτα από την προβλεπόμενη ΕΔΕ, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και ο φάκελος εστάλη στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ για να επιβληθούν κυρώσεις. Οι δύο γιατροί, σύμφωνα με το creta24.gr, τέθηκαν σε αργία, ενώ το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο.

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, η μια εκ των γιατρών ήταν υπεύθυνη στο εμβολιαστικό κέντρο, ενώ υποτίθεται ότι ο ένας γιατρός εμβολίασε τον άλλο. Ακολούθως, δήλωσαν στο σύστημα ότι έγινε ο εμβολιασμός.

Επεσήμανε, δε, πως οι δύο γιατροί έμειναν για λίγα λεπτά μόνοι τους, κατά τη διάρκεια αλλαγής βαρδιών, ενώ σημείωσε πως έγινε ότι προβλέπεται από τον νόμο.

Πηγή: kathimerini.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων