Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ιταλός γιατρός κατηγορείται ότι «δολοφόνησε» ασθενείς του με κορωνοϊό, για να… ελευθερώσει κλίνες

Οεπικεφαλής της αίθουσας έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο Motichiari στη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας τέθηκε υπό κατ ‘οίκον περιορισμό με την κατηγορία της δολοφονίας, αφού κατηγορήθηκε για χορήγηση θανατηφόρου δόσης αναισθητικών και μυοχαλαρωτικών φαρμάκων σε δύο ασθενείς με κορονοϊό που εισήλθαν στο νοσοκομείο τον περασμένο Μάρτιο. , σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

O Dr Carlo Mosca ήταν ένας από τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή της πανδημίας εν μέσω της τεράστιας εκδήλωσης κρουσμάτων που έπληξαν την Ιταλία στο πρώτο κύμα του ιού. Σε συνέντευξή του τον Ιούνιο, o Mosca δήλωσε ότι το νοσοκομείο πλημμύρισε από τόσους πολλούς ασθενείς που έπρεπε να μετατρέψουν ακόμη και την καντίνα σε θάλαμο με 30 κρεβάτια, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο διαχειρίστηκε 570 ασθενείς με COVID.

“Κάθε βάρδια ήταν μια μάχη για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές”, δήλωσε ο Mosca, σύμφωνα με τη Λα Ρεμπούπλικα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, η Ιταλία και δη η βόρεια Ιταλία, θεωρήθηκε ως παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαν να προκύψουν επιδημίες, με τα νοσοκομεία να ξεχειλίζουν και τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να γονατίζουν κυριολεκτικά. Πολλές αναφορές εκείνη την εποχή χαρακτήριζαν την κατάσταση ως τέτοια που οι γιατροί έπρεπε να αποφασίσουν «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τις φερόμενους δολοφονίες ξεκίνησε μετά τη στατιστική ανάλυση των θανάτων στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης στο Motichiari σε σύγκριση με άλλες εγκαταστάσεις στην περιοχή. Οι θάνατοι συνέβησαν λίγο μετά την εισαγωγή των ασθενών στην εγκατάσταση. Περίπου πέντε περιπτώσεις μελετήθηκαν στενά από ερευνητές, σύμφωνα με αναφορές.

Η ανάλυση των ιατρικών φακέλων ορισμένων ασθενών που πέθαναν εν μέσω της επιδημίας διαπίστωσε μια ξαφνική επιδείνωση των συνθηκών υγείας. Οι ερευνητές κατηγόρησαν τον Mosca ότι χορήγησε αναισθητικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα λίγο μετά την είσοδο των ασθενών στο δωμάτιο επειγόντων περιστατικών χωρίς να τους διασωληνώσει, οδηγώντας σε επιδείνωση της υγείας τους και εν τέλει του θανάτου τους.

Ένας δικαστής έθεσε τον γιατρό σε κατ ‘οίκον περιορισμό ως προληπτικό μέτρο, καθώς πιστεύει ότι ο Mosca θα μπορούσε να επαναλάβει το έγκλημα ή να παραποιήσει στοιχεία.

Μετά τη διεξαγωγή των αυτοψιών, ο γιατρός φέρεται να “πλησίασε τα μέλη του προσωπικού για να συμφωνήσουν σε μια βολική εκδοχή της ιστορίας, ακόμη και να τους παρακινήσει να πουν ψέματα”, σύμφωνα με μια απόφαση που εξέδωσε ο δικαστής, προσθέτοντας ότι, παρά την προφανή συνειδητοποίηση του τι έκανε ο Mosca, κανένα μέλος του προσωπικού δεν ανέφερε το ζήτημα έως ότου εκδόθηκε καταγγελία στις 23 Απριλίου.

Σε μια συνομιλία μέσω WhatsApp, δύο νοσοκόμες κατήγγειλαν τους φόνους για τους οποίους κατηγορείται ο Μόσκα, δηλώνοντας ότι το έκανε για να ελευθερώσει κρεβάτια στο νοσοκομείο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων