Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

To It Girl στην Κούβα (μέρος 4ο): Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε

Αν βρεθείτε ποτέ στην Κούβα, σημασία έχει να την εξερευνήσετε και να αποκτήσετε τις δικές σας εμπειρίες. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω -για να σας βοηθήσω- είναι να φτιάξω μια λίστα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε!

– Χαθείτε στους δρόμους της “Παλιάς Αβάνας” και θα μεταφερθείτε αυτόματα πίσω στο χρόνο, ολόγυρά σας παλιά αρχοντικά, φρούρια και επιβλητικές πλατείες, όπως η Plaza Vieja και η Plaza de la Catedral.

havana-cars

havanaCuba

– Επισκεφτείτε το “Μουσείο της Επανάστασης”, σε μια ιδιαίτερη συνάντηση με την ιστορία θα μάθετε για την πτώση του δικτάτορα Batista, τα γεγονότα στον “Κόλπο των Χοίρων” και την “Πυραυλική Κρίση” τη δεκαετία του ’60.

– Δείτε το ηλιοβασίλεμα από το Malecón, την παραλιακή λεωφόρο μήκους 8 χλμ που περικυκλώνει την Αβάνα, και μετά κατευθυνθείτε στο ιστορικό “Hotel Nacional”. Η Δύση του Ηλίου είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσετε το ποτό σας στους κήπους του ξενοδοχείου αυτού με θέα τον Ατλαντικό.

Εδώ, το βλέπετε το ηλιοβασίλεμα...

– Κάντε βόλτα στην πόλη με αυτοκίνητο αντίκα.

havana_cars

oldcarride

– Ακολουθείστε τα βήματα του Hemingway και απολαύστε το daiquiri σας στο αγαπημένο του μπαρ “El Floridita” και το αυθεντικό mojito σας στην “La Bodeguita del Medio”.

floridita

El floridita
El floridita

– Δείτε την πόλη από ψηλά, τα rooftops των καλών ξενοδοχείων είναι ιδανικά “παρατηρητήρια”.

– Καπνίστε τα περίφημα πούρα Αβάνας, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στο κατάστημα Partagás, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από το ομώνυμο παλιό εργοστάσιο πούρων στο κέντρο της πόλης. Αν θέλετε, όμως, να δείτε πως φτιάχνονται τα πούρα, επισκεφτείτε ένα εργοστάσιο που συνεχίζει να λειτουργεί, όπως η Real Fábrica de Tabacos Romeo y Julieta. (Πριν πάτε, πρέπει να κάνετε κράτηση.)

cigars

– Μιλήστε με τους ντόπιους!

havana

– Χορέψτε στους ρυθμούς του “El son cubano”, της κουβανέζικης μουσικής.

Cuba from Yiota Bou on Vimeo

Ταξιδέψτε εκτός Αβάνας, αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε στο επόμενο και τελευταίο άρθρο του αφιερώματος. Ακολουθούν η εκδρομή στις εξωτικές παραλίες του Βαραδέρο (Varadero) και το ταξίδι στο Τρινιδάδ (Trinidad).

Περισσότερα για την Αβάνα σε παλαιότερα άρθρα του It Girl.

Φωτογραφίες: Γιώτα Μπουγά

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων