Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διακοπές ρεύματος στην Αττική – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει σε αρκετές περιοχές της Αττικής η κακοκαιρία Ελπίδα παρά τις προσπάθειες των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης υπάρχουν περιοχές στην Αττική οι οποίες είναι χωρίς ρεύμα ακόμα και για περισσότερες από 12 ώρες, ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς έχουν παγώσει τα καλώδια και με τον ισχυρό άνεμο που πνέει σπάνε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι περιοχές της Αττικής που έχουν διακοπές ρεύματος είναι:

Χαλάνδρι,Μαρούσι,Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδελφεια, Πεύκη, Κερατέα, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Γραμματικό, Βύρωνας, Καρέας, Βούλα, Νέα Σμύρνη, Άλιμος

HTML tutorial

Την κατάσταση δυσκολεύει η κατάσταση στους δρόμους καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε αρκετά σημεία με βλάβες με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων.

Κατά εκτιμήσεις, δε, η πλήρης αποκατάσταση των βλαβών και ζημιών στο δίκτυο θα πάρει 2-3 ημέρες καθώς και στην Αττική και σε άλλες περιοχές σπάνε καλώδια και προκαλούν επιπλέον προβλήματα.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι ενώ στον ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζανε φορτίο 8680 γιγαβατ για χθες, Δευτέρα, το τελικό φορτίο ήταν 8.000 γιγαβάτ γεγονός που σημαίνει ότι από βλάβες «χάθηκαν» περί τα 600 γιβαβάτ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων