Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Καλύτερα να σε δικάζουν τρεις παρά να σε πηγαίνουν τέσσερις!

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζαγγελίδης

Κακό πράγμα η αυτοδικία, αλλά καλύτερο η νόμιμη άμυνα και η προστασία της ζωής και της περιουσίας.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η χρήση όπλου για την αντιμετώπιση διαρρήκτη πρέπει να θεωρείται νόμιμη άμυνα ασχέτως αν αυτός οπλοφορεί ή σκοπεύει να βιαιοπραγήσει. Τις προθέσεις και τις δυνατότητες του εισβολέα (ήδη έχει καταστεί εισβολέας, δεν είναι επίδοξος!) δεν είναι δυνατό να τις γνωρίζει ο ένοικος του σπιτιού. Αντιθέτως, το μόνο  που γνωρίζει είναι ότι κάποιος έχει εισβάλει στο σπίτι του! Προφανώς, αυτός ο κάποιος δεν είναι η αστυνομία με τον Εισαγγελέα, ούτε κάποιος επισκέπτης!!! Εντός οικίας ή/και εργασιακού χώρου η νόμιμη άμυνα πρέπει να τεκμαίρεται ούτως ή άλλως και η έννοια της αυτοδικίας να κάμπτεται όταν υπάρχει παράνομη είσοδος, δηλαδή εισβολή, ανεξαρτήτως των προθέσεων του εισβολέως.

Συνεκδοχικώς, η οπλοκατοχή εντός οικίας πρέπει να είναι ελεύθερη και η χρήση του όπλου κατά παντός παράνομου εισβολέα πρέπει να είναι νόμιμη άμυνα. Αν κάποιος κάνει κατάχρηση του δικαιώματος τίποτα δεν μας εμποδίζει να τον δικάσουμε για κακούργημα. Άλλωστε, εγκλήματα, εντός και εκτός οικίας, γίνονται και τώρα και –ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ!- με παράνομα όπλα, όχι με δηλωμένα και νόμιμα!!!

Σε κάθε περίπτωση, στις δημοκρατίες η αστυνομία πρέπει να είναι αμείλικτη και όχι ανύπαρκτη, αλλιώς έρχεται η Χρυσή Αυγή και κάθε φασιστόμουτρο! Η επιβολή του νόμου είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας όσο είναι και η ελευθερία του λόγου! (Συλλογικότητες ευαίσθητων και λοιπών απατεώνων, μπορείτε να λυσσάξετε ελεύθερα!)

Στο πλαίσιο αυτό, η υπόθεση του ηλικιωμένου στη Δράμα, που σκότωσε τον επίδοξο διαρρήκτη είναι πολλά περισσότερα από μια απλή υπόθεση αυτοδικίας γι’ αυτό και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, νομικό και πολιτικό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων