Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Κανέλλη: Ο προϋπολογισμός είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι

«Ο προϋπολογισμός είναι αθροιστικά η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας ότι εμπεριέχει περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και λιώνει τους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους.

Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτηρίζει «casus belli» τη μνημονιακή υποχρέωση που συζητά η κυβέρνηση αναφορικά με τις απεργίες και το 50%+1, λέγοντας ότι «τέτοιο bonus ούτε ο ΣΕΒ το περίμενε».

Σε ερώτηση αν το 2018 είναι εκλογικό έτος, απάντησε ότι «μυρίζει εκλογές» και συμπλήρωσε «η κυβέρνηση κάνει εκλογές όποτε τα βρει σκούρα».

Ακόμη, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ, χαρακτήρισε «ανισοβαρή» την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ασκεί πρωτίστως επικοινωνιακή και δευτερευόντως πραγματική πολιτική σε όλα τα μεγάλα θέματα από την πρώτη μέρα στην εξουσία».

«Η δε Λοζάνη, που αντιμετωπίστηκε απογοητευτικά από τον κ. Κοτζιά σαν επεισόδιο του Survivor με νικητή τον κ. Παπαχελά, κρύβει στην πραγματικότητα την εμπλοκή και την απουσία φανερής μας θέσης για τις εξελίξεις της Λοζάνης στο υπογάστριο της Τουρκίας, την ίδρυση κουρδικού κράτους και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μοιάζει φανερό ότι οι Αμερικανοί ήθελαν να τον προσκαλέσουμε, και δη παραμονές της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Προσκαλέσαμε εμείς τον κ. Ερντογάν με τη Βουλή μας να έχει αναγνωρίσει την ανάγκη ίδρυσης Παλαιστινιακού κράτους.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κοτζιάς στη Βουλή, ημέρα γενικής απεργίας και των δημοσιογράφων, είναι καταδεικτικές του γεγονότος ότι ο υπουργός Εξωτερικών φάνηκε σαν κακομαθημένο παιδί που του χάλασαν το παιχνίδι. Το υπονοούμενο, όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί να δοθεί η συνέντευξη του κ. Ερντογάν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (όπου δεν θα τίθετο και θέμα Λοζάνης, όπως είπε) κατά τη γνώμη μου προσβάλει τους συναδέλφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και θα τον ρώταγαν για τη Λοζάνη και για πολλά άλλα. Το γεγονός ότι η συνέντευξη δόθηκε όπου διάλεξε ο Ερντογάν τελικά, αποδεικνύει ότι ο κ. Κοτζιάς έχασε το momentum του σχεδιασμού του και κατέληξε να πρωταγωνιστεί εκών-άκων στο τηλεοπτικό σόου «επίσκεψη Ερτνογάν» που έγινε τελικά με όρους Survivor», ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων