Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Η κάνναβη στη μάχη κατά του COVID-19

Αυτός είναι και ο λόγος, που το επαναλανσάρισμα του brand στην ελληνική αγορά, σηματοδοτήθηκε με μία έρευνα για την κάνναβη και μία πλούσια θεματολογία γύρω από το παρεξηγημένο φυτό που ανανεώνεται συνεχώς. Έχουμε μιλήσει για το πως η ευφορική κάνναβη θα μπορούσε να μετατρέψει την Αθήνα σ’ ένα νέο Άμστερνταμ, για την ερωτική «αίρεση» των cannasexuals, για το πώς θα φέρει μία νέα διάσταση στην ατομική ερωτική απόλαυση, στις καλόγριες που πιστεύουν στην θρησκεία της κάνναβης, το γιατί είναι η καλύτερη στιγμή ώστε να επενδύσεις πάνω της και όλα αυτά με μία πρόσκληση σε δείπνο κάνναβης υψηλής γαστρονομίας.

Και μάλιστα μία τελευταία μελέτη έρχεται να δικαιώσει όλους εκείνους που πίστεψαν στο ευλογημένο φυτό. Συγκεκριμένα μία έρευνα από τον Καναδά ισχυρίζεται ότι η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19. Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Preprints, μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει δωρεάν υλικό, άρθρα και ακαδημαϊκές έρευνες από όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Παρότι το αποτέλεσμα της έρευνας δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους επιστήμονες, τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την έρευνα, το φυτό «μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εξάπλωσης του ιού και στη μείωση της θνησιμότητας».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Lethbridge και το Πανεπιστήμιο του Calgary μελέτησαν πάνω από 400 στελέχη THC και CBD που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας του Καναδά και διαπίστωσαν ότι 13 από αυτά –ειδικά τα sativas με υψηλή περιεκτικότητα σε CBD- μπορούν να ρυθμίσουν προς τα κάτω τον ACE2, πρωτεϊνικό υποδοχέα μέσω του οποίου ο ιός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα. Μάλιστα οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις εμφανίζουν χαμηλότερα επίπεδα ACE2 και η ACE2 μειώνεται με την ηλικία, γεγονός που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας (και οι ευπαθείς ομάδες) είναι πιο ευάλτωτοι στον COVID-19.

Με απλά λόγια, επειδή ορισμένα στελέχη κάνναβης αλληλεπιδρούν με τους ίδιους υποδοχείς στο σώμα με τον COVID-19, η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο λοίμωσης. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε να στρίβετε αβέρτα τα τσιγάρα και να καταναλώνετε λιπαντικά και έλαια κάνναβης, κρατήστε στο μυαλό σας πως πρόκειται απλά για μία σκέψη και όχι επιβεβαιωμένη θεραπεία από επιστήμονες.

Πηγή: playboy.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων