Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Κάντο όπως η Γιώτα!

To Rizopoulos Post ανοίγει σε νέους ανθρώπους που έχουν τη θέληση, την όρεξη και το μεράκι να συνεισφέρουν καθημερινά με την άποψή τους για τα τεκταινόμενα και για το πώς θα πρέπει να μοιάζει αυτή η χώρα στα επόμενα χρόνια. Ένα τέτοιο παράδειγμα, η Γιώτα Μπουγά, αρθρογράφος στο Rizopoulos Post, η οποία ανακηρύχθηκε “Εθελόντρια του Μήνα” από τη ΜΚΟ Emfasis.

Όπως αναρτήθηκε στο Facebook της Emfasisgr “Εθελόντρια του Μήνα είναι η Γιώτα, μία συνεργάτης μας που εδώ και 3 μήνες εργάζεται αθόρυβα κι ασταμάτητα στην ενημερωτική μας καμπάνια στο Instagram, σε καθημερινή βάση. Μεταφέρει πιστά και με σεβασμό κι αγάπη το έργο των εθελοντών μας streetworkers αλλά και όλες τις προσπάθειες και δραστηριότητες της οργάνωσης για να φτάσει πιο κοντά στο όραμά της.”

“Κάθε εποχή έχει τα μέσα της. Τα μέσα που εκφράζουν τον παλμό και το πνεύμα της και σήμερα αυτά δεν είναι άλλα από τα Social Media”, αναφέρει η Γιώτα στην ομάδα του Rizopoulos Post. “Δε μπορούσα να συνεισφέρω εθελοντικά με την παραδοσιακή έννοια, να βγω στο δρόμο και να βοηθήσω άμεσα στις δράσεις της Emfasis. Βοηθάω προωθώντας τις δράσεις της ΜΚΟ στο Instagram και τα αποτελέσματα δεν είναι κι άσχημα, όπως φαίνεται.”

HTML tutorial

Η Emfasis είναι το πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων πολιτών, μόνιμων κατοίκων του εξωτερικού, το οποίο υλοποιείται από μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και πλαισιώνεται από εθελοντές, με σκοπό να προσφέρουν την απάντηση τους στις ανθρωπιστικές ανάγκες του Ελλαδικού χώρου, που βιώνει μια από τις πιο βαθιές κοινωνικο-οικονομικές κρίσεις στην ιστορία του. Ως πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στηρίζεται αποκλειστικά σε οικονομικές εισφορές και δωρεές ιδιωτών για την εκπλήρωση των προγραμμάτων της.

Ιδρύθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στις συνολικές ανάγκες ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μας (άστεγων, άνεργων, κάτω από το όριο φτώχειας, με προβλήματα διαφόρων ειδών εξαρτήσεων, μετακινούμενων παιδιών στο δρόμο – street connected children κ.α.) που διαβιούν κυρίως σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας και οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Εφαρμόζει τις αρχές του Social Street Working (Κοινωνική Εργασία Δρόμου) ως βασικό τρόπο προσέγγισης και ταυτοποίησης των ομάδων αυτών. Για κάθε εξυπηρετούμενο, παρέχεται συμβουλευτική, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης των αναγκών του.

Καντο όπως η Γιώτα! Άλλωστε, αξίζει ό,τι υπηρετεί αξίες, όπως λέμε στο Rizopoulos Post.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων