Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε το Kariera Group, με ομιλίες σχετικά με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική αγορά εργασίας των C-level στελεχών. Ο CEO του Kariera Group, Θεόφιλος Βασιλειάδης και ο Managing Director Recruitment Services, Φώτης Ρήγας, πλαισιωμένοι από ομάδα κορυφαίων στελεχών του ομίλου, βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στους Δελφούς συμμετέχοντας στις εργασίες του κορυφαίου διεθνούς οικονομικού συνεδρίου, επικεντρώνοντας τις αναφορές τους στις αναγκαίες αλλαγές για το επιτυχημένο αύριο του ελληνικού επιχειρείν που συνδέεται με την εξωστρέφεια και τον σεβασμό.
Για την ιδιαίτερη ιστορία του kariera.gr, αλλά και για τις αρχικές δυσκολίες στη χρηματοδότηση έκανε λόγο στη δική του τοποθέτηση ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO του Kariera Group, στη συζήτηση που αφορούσε στις επιτυχημένες συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγωγών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ παλαιότερα υπήρχαν δυσκολίες στη χρηματοδότηση, πλέον είναι πιο εξελιγμένο το σύστημα για να σηκώσουν χρήματα οι νεοφυείς επιχειρήσεις και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι άνοιξαν τον δρόμο οι εταιρείες που άρχισαν να πετυχαίνουν.
Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές καλές εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά δεν γίνεται να μεγαλώσουν χωρίς εξαγορά, ενώ αναφέρθηκε στην εκ νέου απόκτηση του δικού του “ παιδιού”, του kariera, το οποίο πούλησε με 30 άτομα και γραφεία στην Ελλάδα και αγόρασε ξανά με 480 εργαζομένους και γραφεία σε 8 χώρες. Σημείωσε μάλιστα, πως αποτελεί παράδειγμα που δείχνει ότι πλέον οι εγχώριες καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να συναλλάσσονται με μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό, παρότι θεωρούνται μικρές για τα διεθνή δεδομένα.
Για τη συνήθη επιλογή του CEO της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης να προσλαμβάνει στελέχη που του μοιάζουν, μίλησε στο πάνελ για τα soft skills σε C-level θέσεις, ο Managing Director Recruitment Services του Kariera Group, Φώτης Ρήγας. Ερωτηθείς για το τι λείπει από τα ηγετικά στελέχη σήμερα, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε πως συχνά αυτό που δεν υπάρχει είναι ο σεβασμός. “ Δεν σεβόμαστε το περιβάλλον, δεν σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, δεν σεβόμαστε ακόμα ότι ένα στέλεχος μπορεί να είναι καλύτερο από εμάς. Λείπει πάρα πολύ το κομμάτι της ενσυναίσθησης, να καταλαβαίνω πώς νιώθει ο άλλος”, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως συχνά σε μια ΜμΕ στην Ελλάδα τη διαδικασία της πρόσληψης καλείται να κάνει ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν έχει εκπαιδευτεί να ζητάει τα soft skills. “ Αυτό που συμβουλεύουμε αυτούς τους ανθρώπους είναι να πάρουν ανθρώπους από άλλα εργασιακά περιβάλλοντα τα οποία είναι ενδεχομένως πιο μεγάλα, διαφορετικά, που έχουν άλλες εμπειρίες, που έχουν πολλαπλές εμπειρίες, έτσι ώστε να φέρουν μέσα στις επιχειρήσεις τη δική τους οπτική, τη δική τους εμπειρία για το πώς γίνονται τα πράγματα”, επισήμανε χαρακτηριστικά.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ