Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

«Καρότο και μαστίγιο» για τους υπαλλήλους του Τ.Τ

Συνδυασμό του προγράμματος εθελούσιας εξόδου που έκανε η Millennium Bank, με λίγες δόσεις…εκβιασμού και εκφοβισμού προσανατολίζεται να ακολουθήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η διοίκηση του Χ. Σιγανού για να απομακρύνουν όσο περισσότερους εργαζόμενους μπορούν από το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». Και φήμες λένε, ότι ήδη έχει ξεκινήσει η τακτική αυτή, κυρίως στην κατηγορία των υψηλόμισθων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η διοίκηση του Χ.Σιγανού, έχει προσεγγίσει στελέχη τα οποία μισθολογικά βρίσκονται στην ανώτατη κλίμακα και τα έχει ενημερώσει ότι χάνουν τον τίτλο εργασίας τους και υποβαθμίζονται. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι τα όποια προνόμια ή προτεραιότητες δε θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα, δηλαδή όταν απορροφηθεί το «Νέο ΤΤ» από συστημική τράπεζα. Με τον τρόπο αυτόν, το ΤΧΣ και η διοίκηση του «Νέου ΤΤ» επιδιώκουν να καταλήξουν εύκολα σε συμβιβασμό αποχώρησης από τους εργαζόμενους, δίνοντας μία γενναία (για την περίοδο αυτή) αποζημίωση.

Όσον αφορά τους χαμηλόμισθους, τα πράγματα θα είναι πιο απλά. Το πρόγραμμα της «εθελούσιας» εξόδου, θα τρέξει πριν γίνουν οι ατομικές συμβάσεις. Έτσι, η ανασφάλεια θα ενισχυθεί στους πιο χαμηλόμισθους αφού ο νόμος για τις τράπεζες που «σπάνε» στα δύο, δεν καλύπτει με κανένα τρόπο τους εργαζόμενους. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει κανένα παράθυρο.

Στόχος της διοίκησης είναι να φτάσουν οι εργαζόμενοι τους 1.400, το πολύ… Έτσι προφανώς εννοούν οι πολιτικοί αρχηγοί το ότι «δεν απολύεται κανείς εργαζόμενος του ΤΤ και θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων