Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Καταλήψεις στις εφορίες σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ολόκληρες μονάδες ανέβασε την δύναμή της στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 15 ημέρες η Αριστερή Πλατφόρμα. Κοινώς οι δυνάμεις που υποστηρίζουν ανάμεσα σε άλλες “ριζοσπαστικές” θέσεις και την επιστροφή στην δραχμή (Λαφαζάνης). Εξέλεξαν 10 μέλη στην Εκτελεστική Γραμματεία έναντι 26 μελών που ανέδειξε το ενωτικό ψηφοδέλτιο των λεγόμενων προεδρικών (Τσίπρας).

Η εξέλιξη αυτή δεν φοβίζει μεν τον Αλέξη Τσίπρα ως προς την δική του πρωτοκαθεδρία, άλλωστε οι “λαφαζανικοί” δίνουν ακόμη και όρκο ότι δεν θα κατεβάσουν δική τους υποψηφιότητα στο Συνέδριο του κόμματος την άνοιξη, απέναντι σ’αυτήν του σημερινού αρχηγού. Τον ανησυχεί όμως ιδιαίτερα καθώς γνωρίζει ότι η ενίσχυση των απόψεων και της δυναμικής της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τού προκαλέσει μεγάλα προβλήματα ειδικά όταν θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.

Όλα αυτά βεβαίως ο Τσίπρας θα τα “αντιμετωπίσει” μετά τις γιορτές καθώς προσώρας ασχολείται με τις επαφές του σε Βραζιλία και Αργεντινή.

Το διάστημα που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κόπια του know how της Αργεντινής και της Βραζιλίας για το πώς (όπως πιστεύει) ανέκαμψαν στις οικονομίες τους για να την μεταφέρει στην ελληνική πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ πληροφορούμαι ότι θα επιδοθεί σε…επαναστατική γυμναστική σχεδιάζοντας καταλήψεις στις εφορίες της χώρας εκφράζοντας μ’αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στο φορολογικό. Δηλαδή αν το κράτος περίμενε να αυξήσει λίγο τα έσοδά του τελευταίες ημέρες του χρόνου ας το ξεχάσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων