Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

ΚΕΕΛΠΝΟ: Λιγότερα αντιβιοτικά καλύτερη υγεία

“Λιγότερα αντιβιοτικά καλύτερη υγεία” στο επίκεντρο της πολιτικής προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τη χρήση των Αντιβιοτικών, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει ότι διανύουμε την εποχή της Παν-αντοχής και ζητά τη συμβολή όλων μας για να διασωθούν πολύτιμα αντιβιοτικά που μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ζωές.

“Η μικροβιακή αντοχή έχει αναγνωριστεί πλέον από τη διεθνή κοινότητα ως η διαχρονικότερη και σημαντικότερη κρίση δημόσιας υγείας ακόμη και στον ανεπτυγμένο κόσμο, εφόσον διανύουμε την εποχή της Παν-αντοχής. Η μικροβιακή αντοχή αναπτύσσεται από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών και από τη μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής.

Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες η κατανάλωση των αντιβιοτικών για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού αυξάνεται ραγδαία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού προκαλούνται από ιούς στους οποίους δε δρουν τα αντιβιοτικά. Γι αυτό το λόγο συμβουλευτείτε τον ιατρό σας και μη λαμβάνετε αντιβιοτικά χωρίς ιατρική γνωμάτευση.

Η διασπορά όμως των ανθεκτικών βακτηρίων πραγματοποιείται κυρίως με τη μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και πιο συγκεκριμένα της υγιεινής των χεριών. Η καλύτερη πρόληψη για να αποφευχθεί η μετάδοση των ιογενών λοιμώξεων μέσω των εκκρίσεων του αναπνευστικό είναι η εφαρμογή των απλών κανόνων υγιεινής, όπως αυτοί έχουν προωθηθεί επανειλημμένα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η συμβολή όλων μπορεί να διασώσει τα πολύτιμα αυτά φάρμακα που σώζουν εκατομμύρια ζωές θεραπεύοντας ιάσιμα δυνητικά νοσήματα, όπως είναι οι λοιμώξεις!”

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner