Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κεραμέως: «Αναστολή λειτουργίας των σχολείων έως τις 30 Νοεμβρίου»

Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που ξέραμε από το απόγευμα της Παρασκευής, 13/11.

Τα σχολεία της χώρας κλείνουν οριστικά για τις επόμενες δύο εβδομάδες (δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα), με εξαίρεση τα ιδρύματα Ειδικής Αγωγής.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των Δημοτικών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11.

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.


Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως σε δύο τρόπους: την σύγχρονη τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαυδευτικούς θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, μετά την σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η κάθε διδακτική ωρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται από τις 14.00 έως 17.00 για τα δημοτικά και από τις 14.00 έως τις 16.20 για τα νηπιαγωγεία με μικρά διαλείμματα.

Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική τηλεόραση η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε πως από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το μεσημεριανό – απογευματινό ωράριο προκρίθηκε για να διευκολυνθούν οι οικογένειες είτε γιατί έχουν μεγαλύτερα παιδιά που χρησιμοποιούν την τηλεκπαίδευση, είτε γιατί οι ίδιοι οι γονείς τηλεργάζονται και όλοι κάνουν χρήση φορητών συσκευών, αλλά και για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων της χώρας από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.

Σχετικές οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων