Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Κικίλιας: «Κάνουμε έκκληση για στενά οικογενειακά Χριστούγεννα»

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, κάνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσουμε στενά οικογενειακά. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στους αγαπημένους μας. Κάθε φορά που κάποιος δεν προσέχει, θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους.

Η επιχείρηση Ελευθερία δεν έχει οργανωθεί ποτέ στο παρελθόν. Ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει οργανωθεί κάτι τέτοιο.

Θέλω να επαναλάβω, ότι είναι προφανές πως θα γίνουν λάθη και αστοχίες. Πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας. Με διαφάνεια θα ενημερώνουμε και θα βελτιωνόμαστε.

Το ένα μετά το άλλο εγκρινονται τα εμβόλια. Στις 6 Ιανουαρίου θα γίνει σύσκεψη για το εμβόλιο της Moderna.

Το θέμα μας σήμερα είναι η ψυχολογική υγεία από τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της πανδημίας.

Η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη υπευθυνότητα.

Να ανακοινώσω τη διεύρυνση της επιτροπής των ειδικών με έναν ακόμη επιστήμονα, τον καθηγητή Ψυχιατρικής, διευθυντή της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, Βασίλειο Παντελεήμων Μποζίκο

Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ώστε να φτάσουμε στο 2% των παροχών για την Υγεία, όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε:

«Να ξεκαθαρίσω ότι ξεκινάμε με το εμβόλιο της Pfizer. Έρχεται στη χώρα στις 26 του μήνα και ξεκινάμε στις 27, με τους υγειονομικούς, τους οίκους ευγηρίας και τις ευπαθείς ομάδες.

Υπάρχει η δυνατότητα για 2 εκατ. και πλέον εμβολιασμούς τον μήνα. Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Όχι βιασύνες σε ένα πρότζεκτ που εξήγησα πόσο σύνθετο είναι. Θέλει μεγάλη προσοχή, διαφάνεια με έγκυρα στοιχεία και όχι βιασύνες.

Έτσι θα υλοποιήσουμε το σχέδιο, εμβολιάζοντας σταδιακά όλο και περισσότερους. Όσο περισσότερα εμβόλια εγκρίνονται και παραλαμβάνουμε, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμών. Πιστεύω θα πετύχουμε την ανοσία που θέλουμε. Προτεραιότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες και αργότερα στον γενικό πληθυσμό».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων